Невинен съм, рече Друмев. Снимка: БГНЕС
fallback

И бившият шеф на Държавен фонд "Земеделие" се оказа невинен, след като Софийският апелативен съд го оправда изцяло и по всички обвинения.

На 18 март тази година Софийският градски съд осъди Друмев на 4 г. затвор, отбелязвайки, че той е извършил тежко длъжностно престъпление.

Oще по темата
Тогава той бе признат за виновен в това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, бюджета и ЕС, както и че е злоупотребил със средства по програма „САПАРД” на обща стойност над 48 млн. лв.

Тогава градският съд присъди Друмев да не заема отговорен пост в срок от седем години.

Днес прокуратурата също поиска ефективно наказание – от 3 до 10 години лишаване от свобода, но защитата му настоя за оправдателна присъда.

"Невинен съм, не съм извършил никакви престъпления", обясни пред съда Друмев.

Той посочи, че от самото начало не е разбрал в какво е обвинен, а и сега също не разбира.

След произнесената оправдателна присъда Друмев коментира, че от изхода на това дело печели най-вече България, тъй като в противен случай страната трябва да връща средствата, усвоени по проектите, които той е подписвал.

Присъдата му може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

Иван

преди 13 години

По какво си приличат ГЕРБ и ДПС. По любовта към нашите пари.Нали не забравяте, драги ми гербаджии, че ББ беше главен секретар при ДВОЙНАТА коалиция - ДПС+НДСВ.Такъв пост се дава за заслуги (или дупе)!

157

Ушев

преди 13 години

Не забравяйте, че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва.

156

Анонимен

преди 13 години

Още в зората на поп-фолка хората го изпяха-За милиони няма закони,за кокошка няма прошка!А винаги съм ги мислел за ниско интелектуални ,но...гледай какви пророци се оказаха!

fallback