Марчело Джотолов. Снимка: БГНЕС
fallback

Марчело Джотолов – последният от задържаните при спецоперация „Октопод“, който все още е зад решетките, остава в ареста.

Това реши Софийският апелативен съд, който потвърди наложената от градските магистрати мярка.

Защитата му искаше той да получи по-лека мярка с мотива, че е в ареста вече 9 месеца и трябва да се прецени законността на продължителното задържане.

Адвокатите на Джотолов упрекнаха градския съд, че взима предвид показанията само на тези свидетели, които подкрепят обвинителната теза, а игнорира останалите.

Според тях СГС нарушава конституционните му права и не зачита презумпцията за невиновност.

Защитата изтъкна още, че всички осем обвиняеми по делото „Октопод“ вече са пуснати от ареста, включително и уличения като ръководител на организираната престъпна група Алексей Петров.

Апелативният съд обаче изтъкна, че срещу Марчело Джотолов има повдигнати и обвинения, отделни от тези на останалите от групата и затова не може да се правят сравнения с техните случаи.

Oще по темата

Според магистратите прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, които сочат, че Джотолов е извършил престъпленията, в които е обвинен.

В днешното си определение съдът записа, че Джотолов като служител, а по-късно и като управител на фирмата Ин-80 е изкупувал дългове чрез правни сделки, а след това е събирал парите от длъжниците, като е използвал психическа принуда.

Освен това съдът счете, че има опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, ако излезе от ареста и подчерта, че в случая има „завишена степен на опасност на личността“.

Днешното решение е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

НЛО

преди 13 години

СРС БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА СЪДИЯ И ПРОКУРОР НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО А ТОЧНО ОБРАТНОТО ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ СРЕЩУ НЕУДОБНИТЕ КОЙТО СА НА ВЛАСТ.

24

анонимен

преди 13 години

до анонимен 5 ей всички знаем как се събират доказателства ами защо първо не си събраха доказателствата и после да ги изловят ами първо си правят цирковете и после няма доказателства доказателства има ама така е полесно да се вземат малко от паричките им ами необитаемите къщи където са си водили жертвите наркотиците оръжието да не би да не са доказателства или те просто са играери на несе сърди човече и са се пазели сами че някой да не им развали играта

23

Анонимен

преди 13 години

Не искат да го пуснат Марчело Джотолов, защото като излезе ще отепа жена си Свилена задето тя се разцепваше през цялото време с румънеца Кориолан. Ама той си замина и сега тя е отново самотна. Ха-ха-ха.

fallback