Снимка: БГНЕС
fallback

По 8 години лишаване от свобода поиска прокуратурата по делото срещу  Пламен Галев и Ангел Христов.

Братя Галеви са обвинени за организиране и ръководене на престъпна група.

Освен това държавното обвинение поиска налагане на глоба на Галев в размер на 16 000 лв., а на Христов – 14 000 лв., както и конфискация на половината от имуществото им.

"Пламен Галев e лидерът, мозъкът на престъпната група. Без неговата благословия не са извършвани назначения в Дупница. Той е питан дори къде да бъдат местостоянките за такситата в града и каква музика да се пуска на площада", са част от мотивите на прокуратурата.

За Ангел Христов се казва, че "говори малко и гледа лошо, като внушава страх". Той е вторият в йерархията на групата, но решенията се взимат солидарно, смята държавното обвинение.

Прокурорите поискаха присъди от по 6 години лишаване от свобода за техните приближени Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци, и 4 години за Георги Блатски.

От прокуратурата са на мнение, че останалите двама от групата - Красимир Оков и Георги Градевски-Конана, трябва да получат условни присъди със съответно 6 месеца и 2 години отложено изтърпяване на наказанието, за период от 3 години.

Oще по темата

Времето прекарано в ареста да се приспадне от размера на присъдите, както и да бъдат уважени исковете на гражданските ищци, пише още в обвинителния акт, съобщи "Фокус".

Повече от седем часа продължи представянето на пледоариите на прокуратурата, защитниците и гражданските ищци.

Съдът даде право на последна дума на подсъдимите като всички те не са признаха за виновни и заявиха, че искат да бъдат оправдани.

Присъдата по делото срещу братя Галеви и техните приближени ще бъде обявена на 4 ноември .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

axaxa

преди 13 години

да бе как пък да не ги осъдят... таквиа никой не ги съди,съдят само кокошкарите...журналистчетата да ни занимават само с приятни и реални новини...да пишат чак когато тия ги осъдят ! :) както и другите като тях,а не само тоя прибраха днес и на другия ден го пуснаха....тия новини ги знаем всички

50

ринго

преди 13 години

тия са големи палячовци -Крачун и Малчо ! Единият мисли другият изпълнява щото имат по половин мозък нали са бивши куки .Направиха ги по велики от мъртвите велики .Айде шоше и на двамцата !Няма за какво да ги вкарат в затвора .Няква мърлява журналистка се оплаквала че лабутели синчето и .Ами като се прави на гявол ще го гърбят посерковеца .Оставете Крачун и Малчо на мира !Дръжте ония с многото имоти от ГЕРБ там е келепира .

49

Анонимен

преди 13 години

Не затвор ами смърт за всички такива дет ми се изявяват като мутри и се правят на велики. И смърт за всички който ги подкрепят.

fallback