Петима души ще бъдат изправени пред Окръжния съд в Бургас за убийството на собственика на фирма „Гранити“ Стоян Стоянов.

Обвинителният акт вече е внесен в съда, съобщи прокурорът по делото Ангел Георгиев. Двама от обвиняемите вероятно ще бъдат съдени задочно.

Бившият директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов, бившият съдебен изпълнител Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров ще бъдат съдени по два текста от Наказателния кодекс – за отвличане и умишлено убийство.

Според прокуратурата всеки един от тях има своя конкретна роля в престъплението.

Поръчители на убийството са Галин Костов и ексшефът на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов.

Нено Стоянов и Стоян Колев са посредниците, които са предали поръчката на директния извършител.

Разследването стига до Манол Хаджиев, който вече не е жив. Според прокуратурата той е имал съучастник – Стоян Петров, който се издирва.

Трима от обвиняемите – Галин Костов, Нено Стоянов и Стоян Колев, са в ареста вече близо година.

Още по темата

Прокурор Георгиев коментира, че ако съдът не намери пропуски в обвинителния акт, процесът вероятно ще започне до края на годината.

Бизнесменът Стоян Стоянов изчезна през март 2008 г. Година и половина по-късно тялото му бе открито заровено в местност край Обзор.

Според обвинението в основата за отвличането и убийството му стои имот от 2,5 дка в съседство със склад на фирма "Гранити", който Стоянов отказал да купи на цена, посочена от Михайлов и Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase