Снимка: БГНЕС
fallback

Пламен Галев, Ангел Христов и Апостол Чакалов – Тоци, не се признаха за виновни по повдигнатите обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

Тримата дадоха обяснения пред Кюстендилския окръжен съд на 16-ото поред заседание по делото срещу Братя Галеви и петима техни приближени за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване и принуда.
 

Галев каза, че никога не е ръководил престъпна група и разказа, че се познава с Ангел Христов – Геле от 1990 г., когато заедно са работили в отряда за борба с тероризма. По думите му те са близки приятели и участват заедно в няколко фирми.

Галев заяви, че преди ареста се е познавал лично с още четирима от обвиняемите. Той посочи, че е имал епизодични контакти с Пламен Малинов, който е собственик на таксиметрова фирма и е един от основните свидетели и граждански ищци по делото.

"Никога не е ставало въпрос за охрана на таксиметровата му фирма.  Конфликтите ни започнаха, след като отказахме с Геле и Феодор Феодоров да купим бетоновия му възел, защото нямаше документи, заяви пред съда Галев.

Миланов твърди, че бил заставен от Галев и приближените му да прехвърли половината от собствеността на таксиметровата си фирма на Владимир Ангелов – Стъклето, и да му дава част от оборота си ежемесечно.

Пламен Миланов днес не присъства на заседанието. Отсъства и още един свидетел – Ивайло Иванов, таксиметров шофьор, който твърди, че е бил пребит от хора на Галеви, защото отказвал да плаща.

Oще по темата

Един от участниците в побоя – Апостол Чакалов, каза, че Иванов е бил бит, защото е предизвикал пътен инцидент и отказал да си плати щетите.

От разпитите на прокуратурата и защитниците по делото стана ясно, че Галев имал лична охрана от шест души, които работели на минимална работна заплата.

Следващата насрочена дата на заседанието е 1 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Балф

преди 13 години

Ахххх колко са невинни сестричките-комсомолки Галеви , направо ще си помися , че са дефффствени , хух !

75

Гацко

преди 13 години

То се оказа, че в България престъпници няма и никога не е имало. Добре, че не живея я тази диващина там.

74

Алф

преди 13 години

Ама разбира се че са невинни!Той така и Иван Славков беше казал: "Невинен съм като гергьовско агънце!" каза човека, обаче го детронираха. Само че "братята" Галеви са в България. Ха да видим какви ще ги изкарат!

fallback