Снимка: БГНЕС

Защитени свидетел по делото „Маргините“, който дойде в съда, за да даде показания и срещу Златомир Иванов – Баретата, се отказа от думите си, казани в досъдебната фаза на процеса.

Велин Добрев, известен още като Вили Моториста, днес бе разпитан, скрит зад параван. А из Съдебната палата се разнесе слух, че параванът вероятно е вкаран в залата, защото Добрев е претърпял пластична операция на лицето и така външният му вид бил сменен.

Още по темата

Пред съда Велин Добрев заяви, че се отрича от показанията си пред следовател, защото бил притискан да заяви, че Димитър Вучев – Демби, се е отчитал на Баретата за продадения хероин.

„Близо половин час ме караха да кажа, че Златомир Иванов покровителства Димитър Вучев, и най-накрая казах да напишат каквото искат“, каза днес свидетелят.

Добрев каза, че Демби е ръководил собствена организирана група за разпространение на дрога, която условно наричали „Фирмата“ (така досега свидетелите назоваваха наркогрупата на Баретата – бел. ред.).

Не знаел Демби да е бил свързан с Баретата, бил е свидетел на няколко срещи между двамата на басейна „Спартак“, но не знае какво са си говорили на тези срещи. Не е виждал и Вучев да дава пари на Баретата.

Добрев каза, че Демби и соченият за дясна ръка на Златко Баретата – Мартин Станков – Рашо, са си разпределили стока от Турция, която са продавали.

Двамата отговаряли за различни райони в София, които били идентични с териториите на съответните полицейски управления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase