Снимка: БГНЕС
fallback

Алексей Петров за пореден път ще даде свидетелски показания по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Софийският градски съд определи задържаният при операция „Октопод“ да бъде извикан в съдебната зала на 7 декември, когато е следващото заседание по делото.

Алексей Петров ще даде показания в качеството си на работодател на адвокатката.

Надежда Георгиева е работила в комплекса „Спартак“ от октомври 1999 г., а убийството е станало през февруари 2000 г., каза адвокатката на родителите на жертвата – Весела Сотирова.

На следващото съдебно заседание ще се установява дали Алексей Петров е знаел за убийството преди полицията и как точно е научил за това.

Oще по темата

Според Сотирова много доказателства по делото са изчезнали, но причината за това не е немарливост.

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева бе намерена мъртва през февруари 2000 г. в дома й в столичния квартал „Стрелбище“, заклана със сатър.

Подсъдими за убийството й са бизнесменът Орлин Аврамов, секретарката на покойния прокурор Николай Колев – Димитринка Калайджиева, и съпругът й Пламен Калайджиев.

Процесът обаче не може да приключи заради неизпълнена европейска заповед за арест на Калайджиева, която трябва да бъде екстрадирана от Англия.

Досега няколко свидетели по делото заявиха пред съда, че убиецът на адвокатката е бившият главен прокурор Никола Филчев, както и че има връзка между нейното убийство и това на Николай Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 13 години

Филчев в затвора! Време е всички *** като него, грабили държавата и убивали хора, да си платят за стореното.

20

Мима

преди 13 години

Анонимния с маймуницата,задавал ли си си въпроса как така ционистите воглаве с американската върхушка си взривиха СТЦ и погубиха 3000 човешки живота??А как Путин отрови стотици в московския театър заради шепа 18-19 годишни чеченски пикли??Ако не си наясно от трибуната на ООН Ахмединенджат им го изплю в очите!(макар че не го одобрявам,но браво за мъжката му позиция и патриотизъм)....Тогава си отговори защо местните величия и велможи са безнаказани???

19

Анонимен

преди 13 години

Чудно ми е дали някой от тези, които сега са на власт е поръчвал убийства и дали А. Петров знае за това...

fallback