Как Бай Ганьо е правел избори в историята, каква е неразказаната и забранена история на траките и как те са повлияли на Египет, Рим и Азия? Отговорът на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в новото издание на историческото предаване "Операция история" на 23 октомври, от 16:30 часа.

За това как Бай Ганьо е правел избори, за историята на игрите и игричките пред урните и след урните и за това дали в България всъщност не са се провеждали едни сравнително нормални и европейски избори в сравнение с други държави, повече ще разкрие докторът по история Светослав Живков в първата част на историческото предаване.

Авторът на най-новата историческа книга „Неразказаната история на Траките” Павел Серафимов –Спараток ще бъде специален гост във втората част на предаването. Заедно с водещия Росен Петров, двамата ще разбулят истината за цивилизацията на траките, какво влияние е оказала на Египет, Рим, Мала Азия и големи части от Европа и още много любопитни теми, свързани с миналото.

В специалната рубрика „Тяхната история“ гост в студиото на предаването ще бъде специалистът по земеделска история - главният асистент Йордан Малджански. Той ще разкрие защо нещо, което преди 30 години е струвало 30 стотинки, днес струва 3 лева и възможно ли е да бъдат произвеждани качествени и в същото време евтини продукти.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ - тази неделя, 23 октомври, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase