Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Изненадваща покана събира седем непознати на изолиран остров Индиън Айлънд. Поканата е отправена от мистериозните господин и госпожа Оуен, а всички са посрещнати от личния секретар на семейството Вера Клейторн.

Историята е подобаващо описана от Агата Кристи в романа "Десет малки негърчета", а екранизацията на най- известната й творба е режисирана от Крейг Вивейрос в минисериала "И тогава не остана никой".

Оказва се, че домакините не са чак толкова любезни, тъй като освен, че не посрещат гостите си, те започват и да измират един по един. А с намаляването на броя им, изчезва и по една фигурка от масата в столовата, отброяваща останалите живи.

Вивейрос внимателно ни приканя да надникнем в къщата на смъртта и да усетим ужаса в обитателите на мрачното пространство, предвкусвайки скорошния си край. Нагнетеното напрежение се усилва с всяко следващо убийство в акомпанимент на контрастираща невинна детска мелодия.

Оказва се, че нито един от гостите не е попаднал случайно на острова и пази стриктно тайна. Никой не вярва на никого, всеки е заподозрян, че е убиецът, а невинни изглежда, че няма.

Ролите са поверени на Сам Нийл ("Джурасик парк"), Ейдън Търнър ("Хобит" и "Полдарк"), Миранда Ричардсън (Хари Потър), Чарлс Денс ("Игра на тронове") и други.

Гледайте "И тогава не остана никой" на 8 и 9 януари по телевизия  Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Жиб.

преди 2 години

Истинският остров на ужасите е Трикери - гръцки нацистки концлагер за непокорни етноси като Българския, а другото са литературни съчинения!

13

Скоро

преди 2 години

Десет малки матрьошки.

12

Herr Muller

преди 2 години

До Читател --- Хвърляте ме назад във времето, когато в една от нюйоркските книжарници на "Барнс енд Ноубъл" в Даунтаун засукана млада американка ме попита от какво се интересувам. Оттговорих светкавично: "Търся 'Тен литл нигърс' от Агата Кристи. Момичето се изчерви, отиде до рафтовете и заяви: "Да, имаме книгата, но е озаглавена 'Тен Литл Индиънс'." Сега вече и под това име няма да я намерите. Светът се променя и може би и ние би трябвало да се променяме с него, но надали...

fallback