14

Жиб.

преди 2 години

Истинският остров на ужасите е Трикери - гръцки нацистки концлагер за непокорни етноси като Българския, а другото са литературни съчинения!

13

Скоро

преди 2 години

Десет малки матрьошки.

12

Herr Muller

преди 2 години

До Читател --- Хвърляте ме назад във времето, когато в една от нюйоркските книжарници на "Барнс енд Ноубъл" в Даунтаун засукана млада американка ме попита от какво се интересувам. Оттговорих светкавично: "Търся 'Тен литл нигърс' от Агата Кристи. Момичето се изчерви, отиде до рафтовете и заяви: "Да, имаме книгата, но е озаглавена 'Тен Литл Индиънс'." Сега вече и под това име няма да я намерите. Светът се променя и може би и ние би трябвало да се променяме с него, но надали...

11

Роза

преди 2 години

Спомням си,че в края на романа съдията -убиец написваше изповедта си на лист,който слагаше в запечатана бутилка и го хвърляше в морето,преди да се простреля в челото.Героят на А.Кристи не иска да умре,без хората да разберат колко умен и хитър е бил!Всички филми,които ще направят ,ще бъдат само бледо копие на произведението на гениалната писателка!

10

ха-ха

преди 2 години

Книгата съм я чел преди соро*соидната редакция...

9

Н1

преди 2 години

"Десет малки Nегърчета" е единственият роман на А. Кристи, който съм чел само един път.Има и един виц от соца, когато един отишъл на кино и някой отзад викнал: съдията е убиецът. На мен тая история много ми прилича на "Убийство в Ориент експрес", когато отмъстители/ в случая отмъстител/, раздава правосъдие със задна дата. А.Кристи ми е любимка, най обичам романа и "Сивият кон". На първо място е Раймънд Чандлър с неговия Фил Марлоу..."тя бе така близо до мен, разделяше ни пушекът от цигарата..

8

Анонимен

преди 2 години

Преди 3 години платих 48 лири и си купих много запазен роман от 1978г. с оригиналното заглавие. Държа си книгата най-отпред на лавицата с реплика на Лугер Парабелум на дървена стойка най-отгоре.

7

Пич

преди 2 години

Доста слаба екранизация на едно от най-добрите произведения на Агата Кристи. Препоръчвам на всички да изчетат оригиналната книга. Заслужава си!

6

Анонимен

преди 2 години

Много ли ви дразни политкоректността на запада?А че в България променят текстовете на възрожденски песни забелязали ли сте?Оригинален текст тук - https://bg.m.wikisource.org/wiki/%D0%9A%D1%8A%D0%B4%D0%B5_%D1%81%D0%B8,_%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D1%82%D0%B8_%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0%3FТекста "оригинален " на куку бенд е пипнат и турци е заменено със съдбата.Пример за размишление

5

Анонимен

преди 2 години

Този филм го пускат през 6 месеца по тази телевизия и всеки път пускат статия тук

4

Алегория

преди 2 години

Романът на Агата Кристи е алегория на холокоста и ковид-фашизма!

3

Читател

преди 2 години

Агата Кристи - невероятен творец на криминална литература. До сега не съм прочел нищо по-интересно, вълнуващо и загадъчно. Убиецът работи перфектно, без да оставя следи. Изключително интелигентен, образован и с ултра комбинативен ум. Отървалите се от закона получават възмездие. Прочетете книгата! Струва си.

2

Анонимен

преди 2 години

А за държавата на ужасите кога ше има филм?За тази същата, където за 10 години изчезват 1 милион души.

1

Анонимен

преди 2 години

За Англия след Брекзит ли става въпрос?