Снимка: Булфото, архив

След новината, че може да бъде уволнен от БНТ заради това, чие няма диплома за висше образование,
емблематичния спортен водещ Камен Алипиев пусна пост в социалната мрежа Facebook.

"Благодаря Ви! Обичам Ви! Мълча и ще продължавам да мълча! Няма да кажа никога една лоша дума за БНТ, така ме е научила легендата, великата Нери Терзиева, с която имах честта да поработя в друго грандиозно начинание – ЕФИР2! Ако аз съм някой, това е единствено благодарение на телевизията Майка! Моля ви, не обиждайте никого! Всеки взима своите решения и има своята карма!", написа той.

Досега Алипиев беше изпълнителен продуцент в новата дирекция "Спорт".

Дирекцията беше създадена в началото на юли, малко след като Емил Кошлуков стана генерален директор на БНТ, и бе оглавена от Сашо Йовков.

Така спортните журналисти бяха отделени в самостоятелно звено, след като преди бяха в продуцентски център "Спорт" - част от дирекция “Информация”.

Камен Алипиев започва работа в БНТ през 1987 г., а от 1992 г. е в спортната редакция. Коментира баскетболни мачове, а също и състезания по алпийски ски, но се оказа, че не е завършил университет.

Според някои обаче истинската причина за отстраняването му от поста е,  че Камен Алипиев проведе протест пред БНТ с искане на оставката на тогавашния й програмен директор Емил Кошлуков,който сега оглави телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase