Росен Цветков. Снимка: Булфото

Водещият на сутрешния блок на БНТ 1 "Денят започва" Росен Цветков ще бъде на екран заедно с Ася Методиева до края на март, заявиха от телевизията след появилите се информации, че той ще премине в bTV.

Все още от частната медия не са обявили официално, че са го привлекли.

Преди да стане водещ на "Денят започва", Цветков направи няколко журналистически разследвания, които предизвикаха силни реакции в обществото. Той разкри схемите за продажба и купуване на гласове по време на изборите през 2013 г., както и организацията на платените агитки за протестите в София.

Разследванията му, излъчени в ефира на БНТ, бяха отличени с наградата "Изгряваща звезда" на Асоциацията на европейските обществени телевизии СИРКОМ и приза за млад разследващ журналист в Югоизточна Европа. Росен Цветков е носител и на приза от конкурса "Валя Крушкина", с която прави първото си разследване за БНТ.

"Винаги сме давали  възможност на Росен Цветков да развива своя талант и последните месеци доказаха, че той има потенциал да е не само разследващ репортер, но и водещ с позиция. Затова се надявам, че пътят, който той избра извън БНТ, ще го отведе в желаната от него посока", заяви Даниел Чипев, директор на Дирекция "Информация" в БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase