Росен Цветков. Снимка: Булфото
fallback

Водещият на сутрешния блок на БНТ 1 "Денят започва" Росен Цветков ще бъде на екран заедно с Ася Методиева до края на март, заявиха от телевизията след появилите се информации, че той ще премине в bTV.

Все още от частната медия не са обявили официално, че са го привлекли.

Преди да стане водещ на "Денят започва", Цветков направи няколко журналистически разследвания, които предизвикаха силни реакции в обществото. Той разкри схемите за продажба и купуване на гласове по време на изборите през 2013 г., както и организацията на платените агитки за протестите в София.

Разследванията му, излъчени в ефира на БНТ, бяха отличени с наградата "Изгряваща звезда" на Асоциацията на европейските обществени телевизии СИРКОМ и приза за млад разследващ журналист в Югоизточна Европа. Росен Цветков е носител и на приза от конкурса "Валя Крушкина", с която прави първото си разследване за БНТ.

"Винаги сме давали  възможност на Росен Цветков да развива своя талант и последните месеци доказаха, че той има потенциал да е не само разследващ репортер, но и водещ с позиция. Затова се надявам, че пътят, който той избра извън БНТ, ще го отведе в желаната от него посока", заяви Даниел Чипев, директор на Дирекция "Информация" в БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Геро

преди 10 години

МЪНИ, МЪНИ... Нищо лошо, всеки е свободен да търси по-добри реализация и заплащане, но специално при журналистите проблемът е, че отивайки в друга телевизия, тотално се задължават да следват политическата линия на собствениците, а това не е морално, защото формират общественото мнение. Примери-бол... А за това има една нелицеприятна думичка с К. Ето защо няма никаква, ама никаква разлика между журналистите в една и съща телевизия, така че кой къде отишъл, дали ще е тоя или оня-все тая.

10

До 9

преди 10 години

От личен опит ли говориш??? Много добре си изглеждат мъжете дори, още повече пича от тотото. Коментарът ти е смешен...

9

Анонимен

преди 10 години

Аман от лица с все още неопределена сексуална ориентация,какъвто е случая с Росен Цветков и неговият колега или колежка Цветан Николов от тотото.Нужни са мъже с типично мъжко излъчване на екрана.Дано напускането на Росен да поведе и други самовлюбени *** да изчезнат от телевизиите.

fallback