Венелин Петков. Снимка: Булфото

Венелин Петков поема поста директор "Новини, актуални предавания и спорт” в bTV, съобщиха от медията.

"Журналистиката не е професия, а кауза. Винаги съм вярвал в това и съм приемал работата си в bTV Новините по този начин. Новата позиция носи много предизвикателства, които ще посрещна с всичко, на което опитът ми ме е научил. Вярвам, че заедно с екипа от топ професионалисти, които работят в bTV, ще продължим да правим най-добрите новини в българския ефир", каза Венелин Петков по повод новата си позиция.

"Много се радвам, че Венелин прие предизвикателството да поеме поста Директор „Новини, актуални предавания и спорт”. Той е едно от най-емблематичните лица на bTV и има всички качества, за да се справи успешно с новите си отговорности и да затвърди лидерската позиция на bTV", заяви Павел Станчев, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group. 

Венелин Петков е автор на множество материали, между които са поредицата „Пътуване в Афганистан” и филма „Трансформация” в bTV Документите, репортажите „Поражения”, „Чиста вода” в bTV Репортерите и други. Носител е на престижната американска награда за телевизионна журналистика "Пийбоди".

Той е продуцент на bTV Документите от създаването на предаването през 2007.

Както Dnes.bg съобщи, преди седмица досегашният директор на "Новини и актуални предавания" на bTV Люба Ризова и главният редактор на „Новини и интернет новини” Виктория Бехар и ръководството на телевизията взеха решение да се разделят.

От 10 февруари 2014 г. дирекция „Новини и актуални предавания” на bTV и отдел „Спорт” се сляха под шапката на отдел „Новини, актуални предавания и спорт”, който се поема от Петков.

Валя Гиздарска пък стана новия главен редактор „Актуални предавания” в bTV Media Group.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase