Стойко Сакалиев. Снимка: Булфото

На крачка от финала на VIP Brother се размина Стойко Сакалиев. Той и Тервел излязоха дни преди приключването на шоуто. Оказа се, че Саката е решил да загърби футбола и да се захване със собствен бизнес. Има няколко идеи и в следващите дни ще реши коя да следва. Също така той не изключва възможността да продължи живота си в телевизията или киното. Убеден е, че на финала са останали най-достойните, които заслужават да спечелят.

С какви впечатления излизаш от тази дълга изолация?

Това, което е плюс за мен, е, че открих приятели. Бях себе си през цялото време, за разлика от други хора, които се промениха в процеса на играта. Такъв участник бе Пламен, който рязко промени поведението си през последните две седмици. Това не е нормално за мен. Един човек трябва да е такъв, какъвто е от начало докрай. Аз бях такъв. Запазих добрия тон. Не обичам конфликти и съм убеден, че хората могат да се разберат за всичко. Всеки има различна гледна точка. Когато аз реша, мога да я споделя в удобния момент. Такъв случай имах с Ваня, но не са го дали по телевизията. Тя бе много разстроена, спа на канапето и сподели, че единствено Тервел и Станка са я подкрепили. Тогава тя бе доста агресивна към мен. Аз й се разсърдих, не й говорих два дена, след което се разбрахме. Изчаках момента, в който ще я видя в състояние, в което да можем да говорим.

Изненада ли те положителния вот за Ваня Червенкова?

Това е прецедент – 90 % да има за теб и за другите да няма почти никакъв. След излизането от изповедалнята Ваня обясни, че е напълно готова да застане очи в очи с детектора на лъжата, за да преценят и хората дали е верен или не този резултат. Мисля, че ако го направи, това ще е достойно. Има и друго – човек, ако има възможност, защо да не гласува за своя любим участник. Ваня има супер много контакти, познава изключителен брой хора. Сигурно те са гласували за нея и това е напълно нормално.

В предаването направи едно от най-романтичните послания към твоята приятелка и дъщеря ти, като изписа имената им с цветя в двора.

На някои това може да се е сторило подигравка или престорено, но хората, които ме познават, са наясно за какво става на въпрос. Именно това ми бе и най-трудно във VIP Brother, че близките ми хора бяха далеч. Виждах дъщеря си в неделя, но не е достатъчно, а и не бях сигурен, че винаги ще успее да дойде. Липсваше ми да прегърна моята приятелка – да й кажа, че я обичам, че е красива. Мъчно ми беше за приятелите, за майка ми и сестра ми. Затова гледах да се разсейвам в моята къщичка.

Какво ти казаха близките ти, като излезе от предаването?

Приятелката ми е много обективен човек. Каза ми, че съм бил положителен и емоционален. Отбеляза и къде поведението ми не се е харесало на хората. Че на моменти е изглеждало, че слугувам около Ваня, например, а това не е така. Също така не се е показало точно поведението ми към Лили. Аз съм й се извинил, но оставам зад позицията си за нейното поведение към Павката и Мариан. Това съм й го казал, но пак не са го дали в предаването. Спрях да коментира поведението й, защото това е нейният избор и аз я приех такава, каквато е.

А поведението й към Тервел?

Това не съм го видял, но щом нещо е показано, всеки може сам да прецени дали е истина, или не. Аз нищо не съм видял, а и нямам желание.

VIP Brother вижда всичко, но явно не показва всичко.

Трудно е да се вмести всичко в един епизод. Много положителни неща се случиха в Къщата. Ясно е, че скандалите ще са на преден ред. Българите обичат да ги гледат. Типичният пример са тризначките. Аз едва ли бих издържал в една къща с тези жени.

Промениха ли ти се представите за шоуто, след като престоя там и излезе?

Влязох в шоуто с една нагласа. Знаех, че е затворено пространство без свобода. Бях се настроил психически. От гледна точка, че съм спортист, знам, че като ходим на лагери, сме изолирани по същия начин. Само че там може и да се поразходиш малко. Представих си VIP Brother като един футболен лагер. И тази нагласа ми помогна да изкарам толкова време.

Последно игра в Малта. А сега накъде?

Плановете ми не са свързани със спорт, а в сферата на бизнеса – селски туризъм, телевизия, кино. Искам да се развивам вече в друга насока. Футболът е затворена страница за мен и оттук насетне търся новия образ на Стойко. Имам няколко образа в главата, но още не знам кой ще изскочи пръв.

Как виждаш дербито в събота между Левски и ЦСКА?

На сто процента, естествено ще бие ЦСКА. Винаги така казвам, защото това искам и вярвам. Е, като излезе човек на терен, работите се променят.

Ако ти можеше да избираш, какви хора би вкарал в подобно шоу?

Хората искат скандали – личности с характери, които да се карат. Аз пък предпочитам весели и забавни хора, по-добронамерени. С много любов.

Кой трябва да спечели?

От това, което чувам, разбирам, че Пламен е много харесван. Той си има стратегия, начин на поведение, но аз искам Станка да е победител. Тя е най-истинският човек в Къщата. Е, и приятел ми е и я подкрепям. Всичко хубаво, което може да се каже за някого, това е Станка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase