Актьорите от "Господари на ефира" са едно от празничните предложения. Снимка: Булфото

Общ преглед
В навечерието на Нова година, телевизиите залагат на родни актьори и музиканти, които да забавляват зрителите по време на празника.  Оказва се, че БНТ, bTV и Нова телевизия са заложили на познатите лица от малкия екран. Актьорите от Шоуто на Канала, Шоуто на Слави, Комиците и Господарите на ефира ще оспорват таланта си в новогодишната вечер.

Ето какво може да видим и през почивните дни от 29-и декември.

В програмата на БНТ1 е заложена българска класика „Оркестър без име“ от 14.30 часа. Сред премиерните филмови заглавия в този ден зрителите ще видят „Мъжки неприятности” от 20.45 с Джак Никълсън.

bTV залага на фантастиката още от 11.00 часа, когато ще бъде излъчен първата част от „Властелинът на пръстените“ - „Задругата на пръстена“. От 14.30 часа идва ред и на втората част „Двете кули“. След двойната доза екранно време, посветено на класиката на Толкин, идва ред и на романтика от 18.30 часа с „Преди залез“. А от 21.00 часа телевизията залага отново на класика, този път с екшъна „Командо“.

Нова телевизия на 29-и декември ще забавлява зрителите с „Коледно приключение на Бетовен“- от 9.00 часа сутринта и „Младият Дядо Коледа“- от 10.45. Вечерта ще завърши с концерт на Чамбао от 23.00 часа.

Ден по-късно - 30 декември от 12.30 по същата телевизия може да се запознаем с „Приятелите на Дядо Коледа“, а вечерта от 20.00 часа Бен Стилър ще разсмива зрителите с комедията „Хем боли, хем сърби“ на братя Фарели. В нея актьорът изиграва 40-годишен заклет ерген, който най-накрая се съгласява да се ожени за красивата Лайла (Мейлин Акерман), но по време на медения им месец бракът им се превръща в кошмар за него.

Същия ден bTV ще приключи с трилогията на Толкин. От 11.00 часа може да видим „Завръщането на Краля“, който е с 11 награди Оскар, включително за най-добър филм и най-добър режисьор.

БНТ1 ще ни предложи отново смях с българската комедия „Топло“. В програмата на канала няма да бъде пропуснат и традиционния цирк „Монте Карло”- на 29-и и 30-и.

На 31-ви декември и 1-ви  януари каналът ще предложи за най-малките класическата литературна адаптация в две части „Хайди”, на 31-ви – „Приказка без край”, а на 2-ри и 3-ти са последните епизоди на българските сериал „Войната на таралежите”. Продължава и поредицата „Малкият принц” в рубриката „Лека нощ, деца”.

Новата 2013 г. зрителите на БНТ1 ще посрещнат с празничния концерт-спектакъл от площад Батенберг „Сцена под звездите”. Богатата музикална програма е поверена на любими наши музикални звезди: фюжън групата „АКАГА”, неоспоримия хитмейкър Графа, прекрасната гранд дама на българската популярна песен Йорданка Христова, новите идоли на най-младото поколение Рафи, Богомил, Ангел и Мойсей, професионалистите от „Берковската духова музика, един от най-обичаните гласове в нашия фолклор Гуна Иванова, чаровницата Ирина Флорин, ди джей Станчо и Ray Bon, балет „Веда Джуниър”, фолклорен танцов ансамбъл „София 6” и школа за атракционни изкуства към Двореца на децата и Маг Айвън – участник в цирковата Евровизия, Женева 2012.

След новогодишния концерт БНТ1 ще излъчи и концерт на Леона Луис, а на 1-ви след игралния филм концерт на Take That.

bTV ще заложи на новогодишна програма, подготвена от „Шоуто на Слави“, която ще започне в 20.00 часа, от 22.30 зрителите ще могат да се забавляват с „Комиците“. Следват денс хитове в първия час от новата година, a от 1.10 часа -  „Шоуто на Виктория сикрет“.
По Нова телевизия може да се веселите от 20.00 часа с „Господари на ефира“, а след полунощ програмата продължава с концерт на "Пайнер".

По традиция точно в 23.55 часа зрителите и на трите канала ще чуят и официалното обръщение на президента Росен Плевнелиев към нацията по случай Новата 2013 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase