Магърдич Халваджиян с Ваня Цветкова и Боряна Братоева от "Седем часа разлика. Снимка: архив, Булфото

Неясна става съдбата на сериала „Седем часа разлика“ заради конфликт между Магърдич Халвадиян и bTV.

Преди ден се разбра, че „Глобал филмс“ спира снимките на четвъртия сезон, тъй като иска финансово обезпечение от телевизията, в чийто ефир се излъчва проектът.

Като контраатака bTV също пусна официално писмо, в което настоява снимачният процес на „Седем часа разлика“ да продължи, тъй като в противен случай се нарушават договорните отношения между двете страни.

“Българските сериали са основен приоритет в програмната политика на bTV, като за 2 години и половина телевизията вложи над 15 милиона лева, ангажира над 100 талантливи български актьори, както и над 600 професионалисти от кино индустрията в своите проекти", пише в писмото на телевизията.

Излъчването на „Седем часа разлика”, който е трети български сериал за телевизията, е залегнало в нейната стратегия за следващите 2 години.

От „Глобал филмс“ пък обещават, че са готови да продължат снимките, стига да им се гарантира финансовото обезпечаване на продукцията.

Още по темата
Спорът между телевизията и фирмата на Халваджиян тръгна още след свалянето на „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“ . Предаванията вече се излъчват в ефира на Нова, а екипът продължава да твърди, че причината за свалянето им от bTV е наложена цензура.

Обвинената медия пък изтъква като истинска причина за скандала засегнати финансовите интереси на компанията на Магърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков.

В целия конфликт най-засегнати остават актьорите, които са подписали строги договори, според които им се забранява да се снимат в други сериали година след излъчването на последния епизод.

И докато двете страни се разберат помежду си, все още зрителите могат да следят какво се случва в трети сезон с познатите персонажи, чиито проблеми прескачат между София и Ню Йорк, всеки вторник от 21.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase