Георги Стайков ще е екранен партньор на София Кузева.Снимка: Булфото

Отново София Кузева и Георги Стайков застават заедно на снимачната площадка. Помним ги от филма на Иван Андонов “Вчера” от 1988 г. Този път двамата се срещат на малкия екран в новия сериал “Къде е Маги?”, който ще тръгне по bTV през есента.

Актьорите ще бъдат екранна двойка. В друга такава ще се превъплътят Параскева Джукелова, чиято героиня е сестра на Георги Стайков и Атанас Сребрев.

Актьорите определиха сериала жанрово като микс между драма и криминале. Сюжетът ще ни запознае с няколко обикновени хора, които са принудени да се справят с необикновени случки.

Иначе в историята са вплетени актуални събития от нашата действителност. Специално за проекта от Германия се е завърнала София Кузeва. В Берлин тя е оставила своята 13-годишна дъщеря. Това са били единствените й колебания за това дали да приеме ролята в “Къде е Маги?”.

“Сериалът не е филм. Това не означава месец-два", сподели актрисата в сутрешния блок на телевизията. Ние снимаме отдавна и ще продължим дълго, надявам се”, допълни тя.

Проектът е първият от втората вълна сериали, които се подготвят от телевизията. И за четиримата актьори това са първи стъпки в подобни продукции.

“Разликата от пълнометражното кино е в темпове на снимане”, обясни Параскева Джукелова. Актрисата разясни, че става въпрос за много интензивна работа: “Снимаме в момента с два екипа успоредно, което значи, че снимаме два успоредни филма", посочи тя.

На режисьорския стол ще седнат Петър Вълчанов, Станимир Дончев и Зорница София. А това дали българските филми могат да достигнат онзи успех, който са имали класики като “Вчера”, актьорите не знаят. Сигурни са в едно: "За всеки сериал си има зрители".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase