След сапунката „Забранена любов“ по Нова телевизия и семейната драма „Стъклен дом“ по bTV, и третата национална телевизия ще атакува вечерния праймтайм с авторски български сериал.

Този път жанрът ще бъде криминален, или както създателите го обявяват – „крими драма с романтични изстрели“.

Зад новата продукция, която ще стартира излъчване през пролетта, стоят създателите на "Стъклен дом" – Димитър Митовски (който ще застане и на режисьорския стол на някои от епизодите), Димитър Гочев и Виктор Божинов.

Източник от екипа на сериала сподели специално за Dnes.bg, че продукцията ще се цели в пресъздаването на „реалната технология на престъпленията“ и ще бяга от остарялата стилистика на сериалите по Националната телевизия, както и от деветдесетарските клишета за мафията у нас.

Затова сценарният екип ще бъде консултиран от авторитетния криминален журналист Слави Ангелов, а в сюжета ще присъстват немалко напълно реални ситуации от всекидневието на организираната престъпност у нас.

„Сериалът ще прескочи клишетата и визуално“, разкриват от екипа. „Ще бъде сниман с модерна техника, ще има динамично темпо, нищо в сцените няма да изглежда бутафорно, нито пресилено мрачно“.

Главната роля във филма отново е поверена на млад и непознат български актьор, за който продукцията ще е звезден старт.

Ивайло Захариев ще се превъплъти в образа на Мартин – първото ченге под прикритие у нас.

Той ще преследва боса на престъпна групировка Джаро (в ролята – Михаил Билалов, който се завърна от Франция преди около година, за да изиграе великолепна роля в постановката „Козата, или коя е Силвия“ на Явор Гърдев).

От страната на закона ще застане образът на Владо Пенев (топполицай), а от другата – на Захари Бахаров (дясна ръка на Джаро), в чиято приятелка (многодетната манекенка Ирена Милянкова) Мартин опасно ще се влюби.

„Под прикритие“ ще отбележи и завръщането в професията на Христо Мутафчиев, чийто образ обаче остава тайна, гарнирана с обещанието за неочаквано и изненадващо амплоа.

В сюжета на филма едно обикновено момче от краен софийски квартал (Мартин), което, принуждавано от малко да краде и да мами, се превръща в перфектния лъжец. Това негово умение, както и ненавистта му към подземния свят, го правят най-подходящия човек за опасната мисия – да бъде внедрен в престъпната организация на голям и влиятелен бизнесмен (Джаро).

Докато навлиза в тайните на групировката и живее в непрекъснат страх да не бъде разкрит, Мартин се влюбва в най-неподходящата жена.

Точно когато печели доверието на мафиотите, се оказва, че истинските врагове са в полицията. Мартин остава сам срещу всички, изправен пред трудни решения...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase