Марин получи 33,3% от гласовете на публиката в предпоследния концерт на Стар Академи. След него остана Ивайло с 33%, според последните временни резултати, показани от Нова Телевизия 3 минути преди края на гласуването. В един момент Марин дори имаше 35% подкрепа, спрямо 32,6 за Ивайло.

Тримата номинирани са Виктория, с 25,6% от гласовете, Вяра, 5% от гласовете и Жорж, с едва 1,9% от подкрепящите гласове на публиката.

Преподавателите спасиха Виктория, която притежава глас, увереност на сцената и интелект, според вокалния педагог Алис Боварян.

Днес (вторник) от 20:30 на живо талантите ще спасят един от двамата -Вяра или Жорж, както анкетата на Tialoto.bg предвиди. Преди да се разбере кои  от талантите остават за спасяване, Жорж заяви, че ще призове да се гласува за Вяра, ако бъде изправен срещу нея. Жорж вече е спасяван 5 пъти и може би ще бъде спасен отново от имащите право на глас – Марин, Виктория и Ивайло.

Залогът е голям, защото този, който бъде спасен днес, влиза в Групата на Стар Академи. Тя ще включва 4-мата финалисти, научи Dnes.bg от PR агенцията на шоуто.

Финалът на 18 юли ще бъде изпълнен с напрежение. В началото на шоуто ще отпадне талантът с най-малко гласове до момента. След още един час ще отпадне втори талант и до края на предаването на живо ще се гласува само за двамата финалисти. Един от тях ще спечели 150 000 лв. и изява в Кан, плюс солова кариера.

Тази вечер от огромния екран до сцената известни личности изказаха подкрепата си само за Ивайло и Марин. Васил Найденов, Руслан Мъйнов и фолкпевицата Рени, изразиха симпатиите си към Ивайло. Димитър Рачков от Господари на Ефира, водещите на сутрешния блок по Нова Телевизия и Д2 подкрепиха Марин.

Васил Найденов бе специален гост на концерта, изпълни две парчета и се разходи между публиката, като беше класа над изявите на талантите.

Вяра изпя песни на Марая Кери и Рени, но не получи подкрепата на фолкпевицата, която присъстваше в залата.

Виктория има големи шансове да се бори за първото място, след като миналата вечер беше на косъм от водачите в гласуването – Марин и Ивайло. Нека припомним, че Марин беше четвърти и заплашен от изгонване, но вчера се изкачи до първото място, след спасяване от преподавателите. Виктория изпя песента на Анук Nobody’s Wife, с която взриви над 4 хил. зрители в Зала 1 на НДК.

Всичко за шоуто

Споделете вашето мнение за концерта и шоуто

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase