Снимка: Pixabay
fallback

В Турция обсъждат варианти за блокиране на достъпа до “Телеграм“, след като през нощта бе спрян достъпът до платформата “Дискорд“ („Discord“) заради установяване на наличието на съдържание, което нарушава закона, предават турските медии.

Али Йерликая, министър на вътрешните работи каза, че са идентифицирани двама тийнейджъри, потребители на “Дискорд“ и “Телеграм“, които са създали и публикували в тези платформи съдържание, нарушаващо закона.

По думите на Йерликая съдържанието е неприлично за деца, има обиди към държавни служители, армията, както и религиозни нападки. Авторите на това съдържание са задържани.

Турското издание на Евронюз писа тази седмица, че е установено, че в няколко групи в "Телеграм" и "Дискорд" е извършвано възхваляване на убийства на жени, насърчаване на насилие над жени и действия за самонараняване. В платформите също така имало публикувани нецензурни снимки на момичета.

Две жестоки убийства на млади жени потресоха Турция в края на миналата седмица. Установено бе, че убиецът на момичетата Семих Челик е общувал със свои съмишленици в организирана онлайн група, наречена "incel" ("инсел", от английските думи "инволънтри селибът", т.е. "ерген по неволя"). „Incel” включва склонни към насилие хора, враждебно настроени към жените. Членовете на групата са разговаряли помежду си в платформата "Дискорд". / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 час

"има обиди към държавни служители, армията, както и религиозни нападки." Но аз мислех, *** Турция е страба в която има свобода на словото :)

3

крундел

преди 4 часа

значи нецензурни снимки на жени/момичета е абсолютно забранено, виж на кози, овце и друг дребен рогат ***... няма проблеми...последователи на руските клоуни, които сега не могат да си координират действията на дрон-операторите, тия поне козите да спрат, ама надали...

2

Пулемьотов

преди 4 часа

Дискорд го ползваха рашистите за координация между военните си части. Сега се хващат за палците на краката. Зет военкорите в телеграм вият на умряло.

fallback