Снимка: NDTV, Х
fallback

Във френската столица Париж ще бъде изградена плаваща платформа, която да позволи кацането и излитането на летящи електрически таксита. Полетите ще бъдат безплатни и демонстрационни по време на Олимпийските игри, съобщава Нова.

Сочен като пример за декарбонизирана авиация, експериментът е остро критикуван от много общински съветници в Париж както от мнозинството, така и от опозицията, които го определят като "абсурден проект" и "екологично отклонение".

Инициаторите за летящите таксита, представени като по-малки, по-леки и по-безшумни от хеликоптерите, настояват за възможността да ги използват и след Олимпийските игри. В употреба ще влязат по-големи версии – за транспортиране при спешни здравни случаи.

Олимпийските игри започват на 26 юли в Париж и зелената светлина на правителството за този експеримент се очакваше от няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Марко

преди 1 месец

В Париж със сигурност ще има и много летящи въшки,твари и буболечки.

23

до 19

преди 1 месец

Пак папагалски работи...хората са протестирали против колите защото те са оставяли стотици хиляди хора без работа...доста тъпо сравнение от простомислещ...тия "таксита" са тотална безсмислица...първо едва ли имат батерия за полет повече от 10мин..второ полета е икономически неизгоден тъй като сигурно самия полет е скъп...трето къде ще кацат такситата трето един хеликоптер за спешни случаи е по бърз и по лесен за поддържане и т.н. нещо като камионите на батерия тотална безсмислица

22

до 20

преди 1 месец

инвестираш уяяя ми...тия таксита ги има от 40г .все още са безмислени...докато не се открие нов начин за съхранение на енергия всичко е безмислено...на дизела и бензина плътността на енергията е многократно повече от литийките ..все едно се опитваш да направиш самолет който се задвижва с батерии от лаптоп...разбирам че пак говорим за западна лакомия и бързо правене на пари...но айде по полека

fallback