Снимка БГНЕС
fallback

Британската полиция разследва първия случай на изнасилване в метавселената, след като дете е било „нападнато“ във видео игра за виртуална реалност. Говори се, че момичето под 16-годишна възраст е обезумяло, след като нейният аватар е бил групово изнасилен от онлайн непознати.

Жертвата не е пострадала, тъй като не е имало физическо нападение, подчертава DailyMail. Униформените твърдят, че тя е претърпяла същата психологическа и емоционална травма като някой, който е бил изнасилен в реалния свят, тъй като преживяването „VR“ е проектирано да бъде напълно потапящо. Смята се, че за първи път във Великобритания виртуално сексуално престъпление е разследвано от полицията.

Ръководителите на полицията призовават за законодателство за справяне с вълната от сексуални престъпления в такава сфера, като казват, че тактиката на служителите трябва да се развие в полза спиране на хора, използващи нови технологии за експлоатация на деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Споко

преди 4 месеца

Тая е някакво разглезено джендърче, дето търси вниманието на останалите и за да трупа лайкове. НЯМА НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ някой друг да влияе на Аватара ти във виртуална игра или в някоя от новосъздадените Метавселени. Невъзможно е дори да те пипнат без ти да си дал позволение за това . Аватара ти взаимодейства с околната среда а другите Аватари може само да вижда, но не и да докосва. Влиза се в отделен чатрум за това и не може да стане без твое съгласие. Малката е предозирала с веселите гъби.

25

Анонимен

преди 4 месеца

Трябва производителите на тези VR очила да помислят за динамичен фиброкостюм (такъв който оказва маханична съпротива на активирани области) а не е лошо да намери и една силиконова дупка и пръчка със сервомоторчета и вибратори. Тогава побърканите виртуалници, които не излизат и до кафенето, няма да се побъркват само виртуално а и напълно реално. Ще има съвсем естествен подбор и повече място за реални хора.Между другото първия патент за такива очила, идеен проект е имал и вкус и мирис.

24

Анонимен

преди 4 месеца

Сега всички квачки ще се сетят, че преди 20 години са им изнасилили аватарите.

fallback