Снимка БГНЕС, архив
fallback

Илон Мъск, собственик на платформата за социални медии X, обмисля да премахне услугата от Европа.

Решението е в отговор на нов регламент за интернет платформите в региона, съобщи "Инсайдър".

Милиардерът е обсъждал премахването на приложението в региона или блокирането на достъпа на потребителите в Европейския съюз до него, съобщи човек, запознат с компанията.

През август Европейският съюз прие Закона за цифровите услуги (ЗЦУ). В него се определят правила за предотвратяване на разпространението на вредно съдържание, забрана или ограничаване на някои практики за насочване на потребители и споделяне на някои вътрешни данни с регулаторни органи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 месеца

Що ми махнахте коментара бе, заради любовниците ли? Че аз във вашето вестниче Телеграф прочетох как е купил роля на Амбър Хърд. Тоест не е купил просто е отправил заплахи за унищожение към киностудията. При това положение е редно да попитам вярно ли е - ако не е, защо ги драскате тия неща? Що се отнася до другото всичко е истина - огромните пари са огромна власт. Туитър ще го бъде или не единствено и само по волята на Мъск.Той ще определя кое може и кое не може

32

Анонимен

преди 6 месеца

Ако искаш да знаеш, какво ще се случи в България през следващите 5 години, трябва да знаеш какво се случва в САЩ. Единственият начин е Туитър, защото е единствената медийна платформа, извън контрола на президентската администрация.

31

Off

преди 6 месеца

То и Европа обмисля да махне X от Европа.

fallback