Снимка: БГНЕС
fallback
Американският държавен секретар Майк Помпео изрази надежда, че поведението на Пекин по време на кризата с коронавируса ще накара и останалите държави да изключат китайския гигант Huawei от развитието на техните телекомуникационни мрежи, предаде АФП.
 
"Силно се надявам, че този път, тъй като китайската комунистическа партия не действаше призрачно, не беше отворена и не управляваше добре данните, това ще подтикне много, много държави да преосмислят какво да правят със своята телекомуникационна инфраструктура", каза Помпейо в интервю за телевизия "Фокс".
 
Държавният секретар добави, че държавите ще разгредат решението си от друг ъгъл, когато компанията предложи за продажба компютърно оборудване и хардуер, посочва БТА. 
 
Помпейо не назовава конкретни държави, но САЩ срещат неуспех в това да убедят дори най-близките си съюзници да не работят с Huawei, въпреки заплахите на Вашингтон да спре да споделя чувствителна информация с тях.
 
По-рано тази година Обединеното кралство и Европейският съюз заявиха, че ще дадат на Huawei ограничена роля в изграждането на техните 5G мрежи.
 
Заради опасения, че чрез Huawei Пекин ще има достъп до чувствителни данни, Вашингтон отстрани китайската група от изграждането на американската интернет мрежа от пето поколение заради опасения. 
 
Пекин отрича Huawei да работи по негови нареждания. От компанията винаги са отричали обвиненията в шпионаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

до 23

преди 3 години

Покажи ми sds+ свредло китайско което да е право и да не мята!От 300 ако намериш едно ще е много голям късмет!Китай не трябва да произвежда-само съсипват материала.Вредата от некачествено произведените стоки е огромно неуважение към природата от която са добити материалите за да се произведат!На Китай трябва да му забранят да произвежда нищо от метал!

28

Анонимен

преди 3 години

Ако трябва да си купувам нов телефон много внимателно ще проуча коя марка и модел не се произвеждат в Китай!Никога вече нищо китайско няма да купя докато съм жив!Китай вече ни се качи на главата и диктува абсолютно всичко!Ако не спрем да купуваме произведени в Китай продукти след време ще сме под китайско робство!Трябва да стимулираме с покупките си родната и европейска икономики!А и качеството на китайското производство е отвратително!

27

до 24

преди 4 години

Е,че какво им е на руснаците?При тях всичко е надлежно дезинфекцирано по няколко пъти с водка!От чисто -по чисто!Аз съм съгласен да има санкции срещу Китай,а не срещу Русия!

fallback