Снимка: Pixabay
fallback

Apple ограничава купуването смартфони през своите онлайн магазини в много страни, включително САЩ и Китай, до максимум два телефона на човек, показа справка на уебсайта му, информира "Фокус".

Oще по темата
Ограниченията са наложени след като производителят на хардуер затвори всички свои магазини извън Китай заради коронавирусната епидемия.

Проверките на уебсайта на Apple разкриват, че в много страни падащо меню не позволява на клиентите да купуват повече от два броя от един и същи модел за всички модели. Последният път, когато е въвеждано подобно ограничение е през 2007 г., когато компанията представи Iphone за първи път, за да спре хората да ги препродават.

В континентален Китай, Хонконг и Тайван и Сингапур се появява съобщение, което информира клиентите, че покупките ще бъдат ограничени до две устройства на поръчка.

Компанията отказва коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Логично

преди 4 години

Така е .Веднага след изкупуването на тоалетната хартия и консервите русенско варено изчезнаха и АйТелефоните от магазините. Очакваше се , казват големите национални коментатори.Хората си стоят в къщи... нагъват русенско варено... напъва ги яко от развалените вече консерви и бягат в тоалетната.А там, те по навик си правят снимки и клипове с телефоните и пращат в социалните мрежи. Неслучайно Ютуб наложиха ограничения за трафика....А после идва ред и на тоалетната хартия...

11

Инж

преди 4 години

Посмях с това "производителят на хардуер". И къде е завода на Епъл? Те не произвеждат нито един от компонентите в устройствата си. А вече и не ги проектират. Плащат на фирми да им проектират и произвеждат компоненти. За всичко, на което видите отхапаната ябълка е това. Никакъв хардуер не произвеждат. Затова и изостанаха с над година при пускнето на 2Г, 3Г, 4Г. А за 5Г ще забравят. Толкова за Епъл. Славно минало, но мрачно бъдеще.

10

Бръм

преди 4 години

До .. 3Ти пък - миналата седмица купих два, за жената и дъщерята, че старите им бяха почнали да издават багажа - пукнати екрани и остарели батерии. Не става въпрос за последните модел, но все пак нови, сравнително евтини, които ще изкарат още две-три години.

fallback