Снимка: Pixabay
fallback

Segway-Ninebot Group, базиран в Пекин производител на електрически скутери, днес представи нов скутер, който може да се върне до станция за зареждане, без помощ от човек – потенциален удар за бързо развиващата се индустрия за споделени електрически тротинетки, предава Ройтерс.

Ninebot заяви, че Uber и Lyft, гиганти в предлагането на услуги за споделено пътуване, които разширяват бизнеса си в същата посока, могат да бъдат сред клиентите на новите полуавтономни скутери, които се очаква да се появят по пътищата в началото на следващата година.

Председателят и главен изпълнителен директор на Ninebot Гао Луфън коментира в интервю за Ройтерс, че работещите с изкуствен интелект скутери, контролирани от дистанция през облака, могат значително да подобрят икономиката на споделянето на такива превозни средства, пише Investor.bg.

Създадена през 2015 г. от сливането на китайската Ninebot и американския пионер в транспорта Segway, компанията без много шум се превърна в най-големият доставчик на компаниите за споделени скутери, като Lime и Bird.

През 2018 г. Segway-Ninebot Group е продала 1,6 млн. скутера, сочат документи от април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

икономист

преди 4 години

Това са поредните глупави играчки, дело на жадните за пари капиталисти, които пак ние трябва да произвеждаме! Като добавим и ресурсите, които са нужни за производството им, нещата стават още по-трагични. Точно така се създават нови работни места в икономиката, като се произвеждат такива безсмислени развлекателни играчки, вместо да се развиват средствата за масов транспорт. Но пък сигурно тяхното масово използване, ще се отрази на броя продадени колела.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонименправ е човека, тези играчки не са за пътя. За алеи, пътеки и сие са ОК. Пишлеметата нито знаят правилник, нито се мъчат да спазват нещо, газ до дупка и това е. Вече има 10-тина смъртни случаи в ЕС, крайно време е да има регулация.

25

Анонимен

преди 4 години

Абе прoстото, къде е затихнала могата с каруците на Мъск (нито са каруци, нито са негови, но както и да е) ?

fallback