Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Рискът при изкуствения интелект е, че той променя изключително много начина на живот на хората. Да, някои могат да спечелят много от него, но от друга страна мнозина биха изгубили работата си заради изкуствения интелект. При такава ситуация винаги се е стигало и се стига до социални сблъсъци.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria IT експертът Петко Босаков.

"Подобни процеси се случват от доста време, дори като говорим за не толкова интелигенти машини. Пример за това са електронните разплащания, които водят до това, че банковите клонове не се нуждаят от толкова много служители, като се стига до тяхното освобождаване", каза още той.

По думите на госта в студиото все още въпросната тенденция не е толкова масова, за да е проблем, но скоро ще се превърне в такъв.

"Този процес е необратим, както е било с всяка технология в историята. Ако обаче сме готови за предизвикателствата и наясно с проблемите, смятам, че ще успеем да им отговорим", посочи Босаков.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ха ха ха

преди 6 години

Има разлика между РОБОТ и Изкуствен Интелект.Първото е - Т.ъп метален *** с определени трудови умения,годен за тежък и безплатен физически труд по 24/7.ИИ обаче е самообучаваща се компютърна програма с достъп до огромна информационна база способна да взема самостоятелни решения .Та,на бизнеса му е нужен РОБОТ за да замени все по неефективния и постоянно поскъпващ човешки труд като се намалят производствените разходи а не интелект който като самостоятелно мислещ може и да откаже да работи .

13

Анонимен

преди 6 години

Холивуд надделя, 13 от 14-те коментара, които прочетох веднага мога да ги свържа с идеи от холивудски филми, които съм гледал. Хора, четете, не си формирайте културата на база чалга и филми. Страшно е.

12

НЕСТРАХИЛ

преди 6 години

Всички да стане автоматизирани и да не се налага да работим ? Че не е ли това крайната ни цел.

fallback