Снимка: visualhunt.com
fallback

Голям срив на компютърните системи блокира тази сутрин информационните системи на редица държавни учреждения и на болниците в района на датската столица Копенхаген, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Към този момент голяма част от проблемите е отстранена, но някои функции на системата остават недостъпни за потребителите и се работи за отстраняването им, съобщи в Twitter регионалната администрация.

Все още е рано да се прецени дали сривът е бил причинен от хакерска кибератака, каза пред Ройтерс говорител на администрацията. Събират се данни за последствията от инцидента.

В резултат на срива, забелязан в 7:20 ч. местно време, е спряла да действа системата за електронни медицински карти, държавните служители са останали без достъп до информация на своите компютри, не са работели телефоните и кол-центровете. В няколко столични болници са били задействани предварително разработени за такъв случай процедури и това не се е отразило на пациентите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

КОЕТО Е ЛОШО ЗА ЕВРОПА Е ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ.

2

Анонимен

преди 6 години

Системата им се срива през 2 месеца, но за неприети пациенти, корумпирани лекари, бити лекари и незаконни аборти не се чува и дума, за разлика от една определена балканска страна.Преди години имаха побой над медици и всички замесени бяха заловени съдени.

1

На се срамувайте

преди 6 години

Айде, кажете че е Путин

fallback