Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Развитието на технологиите в областта на изкуствения интелект няма да бъде повлияно от острите обществени реакции, вследствие на случаите на берцеремонно навлизане в личния живот.

Такова мнение изказа в студиото на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria изпълнителният директор на OntoText Атанас Киряков.

"Случаи, при които чрез технологиите се навлиза много рязко в личното пространство, винаги ще има. Като цяло не виждам широка реакция", каза той.

"Живеем във времена, в които хората вярват на технологиите, на интернет, на компютрите. Затова и страдат от време на време, както миналата седмица (при безпрецедентната в световен мащаб хакерска атака с вируса WannaCry – бел.ред.). Доверието и ползата е повече от параноята и затвореността. Поне към момента не виждам силна реакция", добави Киряков.

Равнозначни понятия ли са "изкуствен интелект" и "когнитивни технологии"? Какво е приложението им? Отговор на тези и други въпроси, както и обстойно разглеждане на горната тема вижте във видеотo на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

До УмникГоворим за различни неща, а сме хора и говорим един езикD

4

Умник

преди 6 години

Хахах много се засегнах да :) Просто споделям моята гледна точка. Освен това пак казвам, че болшинството от хората също не биха могли да проведат смислен разговор с Еко или Борхес. Освен това нито мечтая за това развитие на нещата, нито пък мисля, че съм Господ. Просто има хора в момента, които правят неща, които ще изумят човечеството в следващите години. Само преди 300 години е имало хора, които са твърдяли, че хората не могат и няма да полетят, защото не са птици...или богове, все тая. :)

3

Анонимен

преди 6 години

До Умник до 1Искаш да кажеш, че една машина би могла да води разговор с човек от ранга на Умберто Еко да речем или Борхес? Смилен и да го разбира.Все пак това съобщение ми бе предадено от машината, но дали и какво ще ти отговоря решавам аз. Виждаш ли, че ти се засегна, че обидих машината, а не тя.Сам доказваш тезата ми докато се мъчиш да я отричаш.D Не можеш да им инсталираш подсъзнание, аз и свръх аз.Не си господ. Но продължавай да мечтаеш

fallback