fallback

"-Linda, find Lionel Messi"
"-I got that"

И така - Линда рови в телевизионните канали и намира каквото ви се гледа чрез гласова команда. Само чрез мобилен телефон, без дистанционното, което и вие не знаете къде сте оставили.

С това приложение петима български програмисти печелят голямата награда на състезание в Дубай. А тя далеч не е първото отличие за Ивайло, Трифон, Християн, Любослав и Йордан. Идеята им е единствена по рода си и прави гледането на телевизия по-удобно, а дистанционното - ненужно.

А какво прави Линда и докъде може да стигне потенциалът й – подробностите в репортажа на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

Не знам какво му е революционното в тази идея. Моя телевизор е на сигурно 8 години и тази функция я има вгардена. Но не от гсм-а а от самият телевизор. Да си използваш гсм-а вместо дистанционно не виждам с колко е по-удобно от дистанционно. Пак трябва да го търсиш.

15

Димитър

преди 7 години

Браво на екипа за наградата и им пожелавам много бъдещи успехи! Все пак явно статията не е написана много както трябва и нещо е изпуснато, защото аз не можах да разбера как така "Идеята им е единствена по рода си", след като моят телевизор на няколко години върши това.

14

баю

преди 7 години

Дистанционното каквото и да е то прави живота заседнал. Обездвижването прави хората болни мързеливи и умират рано. Нашите баби и дядовци от тъмно до тъмно са работели на нивата и са доживяли до дълбоки старини. Защото движението е живот. Кара кръвта да циркулира сърцето да помпа и от там се получава дълголетието. Но това го знаят само тези които са доживяли до 80 и 90 години. Новите поколение ако даживеят до 60 години трябва да викат ураааааааа!

fallback