Снимка: архив, Reuters
fallback

Британският физик Брайън Кокс обясни своята версия защо не сме срещнали извънземни до този момент.

Според учения, човечеството не е видяло извънземни, тъй като последните, които са достигнали високо равнище на технологическо развитие, се самоунищожават.

Последното може да произхожда, например, в резултат на климатични промени или ядрени войни, пише The Huffington Post, позовавайки се на думите му.

"Може би растежът на науката и технологиите неизбежно изпреварва развитието на политическия опит, което води до сигурна катастрофа", каза ученият.

Той отбеляза, че "са необходими глобални съвместни решения, за да се предотврати това".

Кокс е известен като водещ в британската телевизия и автор на научно-популярни книги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Астрофизикът

преди 3 години

И сега нещо смешно: На една далечна планета - може би на около 100 светлинни години от Земята - се развива интелигентана цивилизация и си казва - "Ние сме уникални. Нашата цивилизация е чудо."!

19

Астрофизикът

преди 3 години

Между другото, ще цитирам Брайън Кокс: "В тази галактика има само една технологично развита цивилизация - нашата. Ние сме уникални. Невероятно е."! Да вярваш, че човечеството е единствената цивилизация в галактика с около 400 милиарда звезди, около всеки от която може да има по средно три планети е на просто наивно - наглост е! На всяка една от тези планети може да се развие интелигентна цивилизация (изключвам звездите клас О, В, А, защото изгарят водорода си много бързо)!

18

Астрофизикът

преди 3 години

Това, че ние сме войнствена раса и не можем да се отърсим от ядрените оръжия не означава, че психологията на извънземните е същата!

fallback