20

Астрофизикът

преди 3 години

И сега нещо смешно: На една далечна планета - може би на около 100 светлинни години от Земята - се развива интелигентана цивилизация и си казва - "Ние сме уникални. Нашата цивилизация е чудо."!

19

Астрофизикът

преди 3 години

Между другото, ще цитирам Брайън Кокс: "В тази галактика има само една технологично развита цивилизация - нашата. Ние сме уникални. Невероятно е."! Да вярваш, че човечеството е единствената цивилизация в галактика с около 400 милиарда звезди, около всеки от която може да има по средно три планети е на просто наивно - наглост е! На всяка една от тези планети може да се развие интелигентна цивилизация (изключвам звездите клас О, В, А, защото изгарят водорода си много бързо)!

18

Астрофизикът

преди 3 години

Това, че ние сме войнствена раса и не можем да се отърсим от ядрените оръжия не означава, че психологията на извънземните е същата!

17

Анонимен

преди 7 години

Виждал съм, но няма !!

16

Анонимен

преди 7 години

Какви извънземни очаква да срещне след като технологично най-доброто на което е способно човечеството е да докрета до Луната?Все пак Млечният път е относително малка галактика на донът какви има а те са милиард милиард милиарда.При положение че Вселената е една.Няма доказателства,че не са много.

15

They call him skunka

преди 7 години

Нали не вярвате, че човек произхожда от митологията в Библията или на Дарвин, който цял ден е ял растения и пиел чайове от халюциногенни билки??Не вярвайте на това, което чувате и вярвайте на половина на това, което виждате.

14

Анонимен

преди 7 години

Извънземни има, обаче не се интересуват от нас, защото Земята е нещо като затвор за Вселената. Тук се изпращат най пропадналите и най провинилите се души. Да се оправят както могат. Е, за какъв ч,,,п им е на извънземните тогава да се интересуват от нас? Оставени сме на самотек.

13

Анонимен

преди 7 години

Проблемът не е в алчността, а в тестостерона.Мъжете да се научат да се самоконтролират хормонално.Жените не сме агресивни по природа.Само тук таме се срещат жени с хормонален дисбаланс, които се натискат да стават политици.

12

Анонимен

преди 7 години

Има политик-има проблем, няма политик-няма проблем, просто е.

11

една жена

преди 7 години

Това, че не виждаш нещо, не значи че не съществува.Все още не можем да опознаем себе си, а искаме с извънземните да комуникираме. Много ни е рано още, а може и да не се случи никога на нашата цивилизация.

10

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен - Не мога да разбера, защо всички вярват, че след като човека е смотан и не може да синхронизира духовното, и морално развитие с технологичното, задължително и други цивилизации вървят точно по същият път и се самоунищожават...ми този британски учен чисто и просто прави нещо като алегорично изказване. Има предвид недалечното бъдеще на земния живот. Всеки се снабдява със смъртоносни играчки и се тресе от нетърпение да ги задейства.

9

Я, па Я

преди 7 години

Виц за размисъл. Седят си извънземните и обсъждат какво да правят с войнствените и склонни да се самоунищожават жители на Земята, които са все още на подрастваща възраст. По средата на заседанието влиза един извънземен и обявява. "Преди по малко от година земляните са открили атома. Току що са се бомбандирали и са си унищожили два града." А председателстващия възкликва "Леле децата намериха кибрита". За това след 2 св. война се наблюдават все повече НЛОта, извънземните ни наглеждат, явно.

8

Анонимен

преди 7 години

Не мога да разбера, защо всички вярват, че след като човека е смотан и не може да синхронизира духовното, и морално развитие с технологичното, задължително и други цивилизации вървят точно по същият път и се самоунищожават, както е тръгнал човека да направи, ако не се промени и помъдрее?

7

Блатен тъжник

преди 7 години

Това го твърди още Рей Бредбъри- че всяка цивилизация, достигнала определено ниво на техническо развитие се самоунищожаваНарича Атомната смърт"Бялата чума на вселената"Тъй, както гледам американските политици, много се боя, да не се окаже прав!

6

5555

преди 7 години

Нормално!След като са видяли кандидата за президент на ГЕРБ, са се самоубили!

5

Ген полк Гадорян

преди 7 години

Ако науката успее да удължи човешкия живот, тогава всичко ще се ускори многократно. Я си представете да беше жив сега Айнщайн или Нютон и други гении. Така или инак човек се надскочи. От диви космати ***, обитаващи пещери, до същества копнеещи да стъпят на Марс. Е верно че планетата и досега е обитавана в болшинството си от почти неандерталци. И което е най лошото те ще превземат Европа. Дано САЩ, Канада, Япония и Китай оцелеят. Инак край с прогреса. Пък без него животът е скучен, гаден и безсмислен.

4

Ген полк Гадорян

преди 7 години

Винаги съм казвал че има нещо гнило с цялата тая история. Имам предвид с живота като цяло. А човека е черешката на тортата с мистерията. Светът е доста по сложен от това което виждаме и знаем. Може да има милиарди Вселени и във всяка само по една обитаема планета. Затова никога няма да видим друг разум. Обаче ако Вселената е една и ние сме единствените, тогава става страшно. Значи сме някаква грешка, аномалия или просто експеримент. Лошото е че експериментите с мишлета винаги завършват с летален край.

3

Ген полк Гадорян

преди 7 години

Ако на всяка планета се ражда такъв убавец като Мохамед и създаде политическа доктрина маскирана като религия, тогава съм съгласен. Я си представете че кришнарите се сдобият с ядрено оръжие какво ще стане. Сбогом свят. И да има извънземни никога няма да ги видим. Замислете се. Живот на Земята има от милиарди години. Ако бяха дошли много преди нас, нас просто нямаше да ни има.

2

#

преди 7 години

Прочете 3 изречения, "преведени" от авторитетен и опитен журналист и съветваш човек, на който не си прочел и една книга, да се "гръмне" защото не ти хареса определението, че извънземните са се самоубили :)Загубено в превода...А които се интересува, знае кой и какъв е Кокс и какво е нарпавил за науката и за ЧОВЕЧЕСТВОТО!А ти кой беше?

1

Цецо

преди 7 години

До Анонимен 1Защо не помислиш малко, преди да се изходиш по въпроса?