Снимка: SpaceX
fallback

Илон Мъск иска да прати хора на Марс 3 години по-рано от плановете му до сега - още през 2022 г. Той представи визията си за предстоящата SpaceX мисия до Марс, която ще се пилотира от хора на международната конференция за астронавтика в Мексико IAC2016.

Основната му идея за тази мисия е да изгради междупланетарна транспорна система, която в бъдеще да направи пътуването до Марс лесно достъпно, пише Digital Trends.

Екипажът на кораба, който ще бъде пратен в космоса, ще е поне 100 души, макар че Мъск иска да са повече. Те ще бъдат отговорни за контрола на слънчевите панели, допълнителните тласкащи устройства, които да увеличат скоростта на кораба, както и масивните резервоари с гориво от карбонови влакна.

Използвайки своята система, Мъск казва, че ще отнеме между 40 и 100 години, за да достигне главната си цел - преместването на 1 милион души на Марс и създаването на град, в който да живеят. Той смята, че това ще се реализира с приблизително 10 хиляди полета, които да превозват между 100 и 200 души. Пътуването им до новия дом ще отнема средно 115 дни, като то ще може да се извършва на всеки 26 месеца. Тази времева рамка се дължи на факта, че тогава нашите планети се намират най-близо една до друга.

Мъск очаква първите пътнически полети да започнат до 10 години, като изчислява, че новата тръпка ще им струва 200 хиляди долара, което е в пъти по-евтино от цената, която трябва да се плати днес. За да могат пасажерите да издържат дългите пътуването от почти 3 месеца, на тяхно разположение ще има всякакъв вид забавления - игри, кина, ресторанти и какво ли още не.

Когато те пристигнат на Марс, веднага почват да работят, за да изградят колония, която да се издържа сама, което включва построяването на всичко нужно - жилища, ресторанти, заводи. Поради богатата ресурсна обезпеченост на червената планета, включваща вода, лед, минерали и различни видове метал, Мъск смята, че няма да има хора, които да не могат да работят.

На конференцията той подчертава, че неговата концепция е жизнено важна, защото сме изправени пред екзистенциална заплаха като вид. Воденият от нас начин на живот ще изчезне, ако не изберем варианта да се превърнем в междупланетарен вид. Един от най-богатите хора в света и един от най-известните предприемачи в света - Ричард Брансън, също подкрепя това мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Красимир Кънев

преди 7 години

Веднага може да попълним бройката с "шведите".

99

Анонимен

преди 7 години

Ако някой е чел "Пътеводител на галактическия стопаджия", разбира идеята на "колонизацията" на Марс. В случая би излязло по евтино, по практично и по разумно да се изселят нормалните хора от Земята, но не на Марс, а някъде по далеч от Слънчевата система!

98

Анонимен

преди 7 години

Това е сериозно, видях НЛО във въздуха както си бях на балкона и гледах посред бял ден. Точно срещу мен беше и с просто око не се виждаше. Светлина която излъчваше беше като на звезда и както си летеше спря и постоя около минута на едно място.След това рязко тръгна в посока север и летейки изчезна. Ако тази статия се беше появила по-рано щях да спра НЛО-то и питам зелените човечета как летят, те щяха да ми разкрият тайната, щях да я продам и сега щях да съм най-богатия човек на планетата. Язък!

fallback