Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Технологичната компания Епъл (Apple Inc) съобщи, че е продала над един милиард айфони от 2007 г., когато на пазара бе пуснат първият модел на този смартфон, предаде Франс прес.

"Миналата седмица достигнахме нов важен етап, когато продадохме милиардния айфон", каза Тим Кук, генералният директор на Епъл.

Той заяви на среща със служители на компанията, че айфонът е променил света и е станал важна част от ежедневието на хората.

Продажбите на айфони продължават да носят най-голям дял от приходите и печалбата на американската компания, въпреки че отчитат спад за второ поредно тримесечие. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

Чикън, това е просто твое мнение, че има по-здрави апарати. Не мисля че се цели някаква рекламна кампания на медии и подобни конспирации. Apple си плащат за рекламни кампании като всички други. И това може би е една от малкото компании на които не им трябва много реклама.Да продадеш 1 милиард телефона не е малко! Колкото и да го отричате, Apple успяха да създадат култ към продуктите си, и това не е заради зомбита или тайни рекламни кампании и медийна пропаганда а поради дизайн и качество.

14

Марто

преди 7 години

На Запад да имаш айфон не е абсолютно никаква гъзария. Само в изостаналата ни комплексарска държава айфона е доказателство за социален статут. Относно това дали еппъл са номер 1: само този, който не е имал продукт на тази компания, може да твърди отбратното.

13

Чикън

преди 7 години

Радвам се, че живееш там, където на никой не му пука. И аз искам така...В България обаче е въпрос на престиж да се фукаш и да демонстрираш някакви скъпотийки.А това, че могат да си го продават на голяма надценка - ок, ама защо реват всички медии как са на загуба или това е част от голямата рекламна кампания за новия айфон. Реклама, за която плащат всички айзомбита.Единственото, което е различно в айфона е управлението на рам-а. Всичко друго е същото на двойна цена. Пък и има по-здрави апарати

fallback