Снимка: Reuters, архив
fallback

Google пусна своята 50-ата актуализация на браузъра Google Chrome, като по случай това публикува инфографика, даваща информация за 8-годишния браузър. Най-впечатляващото от нея е че Chrome вече има 1 милиард месечно активни потребители от мобилни устройства.
 
С тези нови статистики Chrome се присъединява към семейството от продукти на Google, които също имат над 1 милиард потребители - Android, Maps, Search, YouTube и магазина за приложения Google Play. Десктоп версията на браузъра също има над 1 милиард месечно активни потребители, но тъй като много от тях влизат и от лаптопа си, и от смартфона си, трудно може да се събере цифрата от двете устройства, за да се намери общия брой потребители.
 
Google твърди, че потребителите зареждат над 771 милиарда страници на месец и в десктоп, и в мобилната версия на Chrome. Преводачът на интернет компанията Google Translate пък превежда 3,6 милиарда страници месечно. Друг интересен факт е че новите функционалности на браузъра спестяват 2 милиона гигабайта информация всеки месец, т.е. правят зареждането на тежки страници много по-лесно.
 
От инфографиката става ясно и че браузърът въвежда автоматично пароли и потребителски имена 9,1 милиарда пъти месечено. По отношение на сигурността, Chrome спира над 145 милиона пъти различни видове зловреден софтуер и е платило над 2,5 милиона долара на хакери, които са открили пробив в сигурността на браузъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

МЪТИМЪТИЧЕСКИ

преди 8 години

Мътимътически изчислено ли ще бъде, за да знаят ГореЪГЪЛистите? Или софритуерно ще е образованието?

7

Одуп Гъз - Горе ЪГЪЛ

преди 8 години

ГореЪГЪЛ вече ще съобщава на всички ъгълисти какво точно ЩЕ БЪДЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ИМ, КОЕТО ИЗЛИЗА ОТ АНУСА! Всяка вечер преди лягане всеки ъгълист ще може да прочете какво ще бъде сутришното му ОБРАЗОВАНИЕ! ЗАЩОТО ДУПАРАН ГЪЗАН ЗНАЕ ВСИЧКО!

6

Някой

преди 8 години

Ами ще има! Как няма да има! Как ли не се мъчих да го махна от смартфона, но неможе. Също и един куп други простотии, които не ползвам.

fallback