снимка: Ройтерс
fallback

Американският технолигичен концерн Intel обяви, че ще съкрати 12 хил. работни места в световен мащаб, което се равнява на 11% от работната ѝ сила. Това се случва в момент, в който компанията се отдръпва от своя традиционен бизнес за продажбата на чипове, използвани в персонални компютри, предава Ройтерс.

Това са най-сериозните съкращения в компанията от десетилетие насам и са провокирани от застоя на пазара на персонални компютри. Базираната в Санта Клара, Калифорния, компания се фокусира върху центровете за данни, които имат по-висок марж на печалба, като се опитва да намали своята зависимост от забавящия се пазар на персонални компютри. Hidden Field

Глобалните продажби на персонални компютри спаднаха с 11,5% през първото тримесечие, заяви IDC в понеделник.

Във вторник вечерта компанията заяви, че главният ѝ финансов директор Стейси Смит ще поеме нова роля - тя ще ръководи продажбите, производството и операциите. Intel заяви, че ще започне да търси кой да я наследи на досегашния ѝ пост. 

Повече за приходите, печалбата и прогнозите на Intel вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

До Олегогелег, куадкора ми атлон е на сто години, оверклокнат е над 45 % на волтажа, и работи на 40 градуса целзий с оригиналното охлаждане. така че, тия *** приказки за маса, обратно към 1999.

9

Анонимен

преди 8 години

надценките ги правят двойните ддс-та на иванов и петров асемблатори. а иначе , пазара за готови конфигурации е краен и всеки бай иван от завода дето е виждал кръстата отверка може да си асемблира машина, избягвайки още едни 20 процента от търговската марка. дали интел сони или опел, 200 лева горно винаги се слагат за търговска марка.

8

Анонимен

преди 8 години

Да вземат оная на Yahoo. Ще им съкрати мъките само за месец.

fallback