Снимка: архив Ройтерс
fallback

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се е срещнал с един от високопоставените китайски служители, занимаващи се с пропагандата в азиатската страна. Срещата с Лиу Юншан се е провела в Пекин и е част от усилията на Зукърбърг да стопли отношенията на социалната мрежа с един от няколкото пазара, в които тя не е достъпна, предава Ройтерс.

Срещата, каквито по принцип се организират рядко, беше обявена официално от китайската държавна новинарска агенция Xinhua. Тя предполага в нея опит за сближаване между Facebook и китайското правителство, въпреки че Пекин упорито цензурира и осъществява контрол върху интернета в страната.

Луи, който е част от Постоянния комитет на Комунистическата партия - върховната власт в Китай, похвали технологиите и методите на управление на Facebook, предаде Xinhua.

Зукърбърг е в Пекин във връзка с Китайския форум за развитие - държавна конференция, която събира на едно място най-големите ръководители на компании и управляващия елит на страната.

Китай “се надява, че Facebook може да сподели опит и да подобри взаимното разбирателство с китайските интернет компании”, писа агенцията, цитирайки думите на Лиу към Зукърбърг.

По-рано тази година Пекин въведе нова регулация на онлайн публикациите. Според анализаторите те могат да поставят допълнителни ограничения върху чуждестранните интернет компании, които се опитват да работят в Китай.

Онлайн медиите трябва да “промотират основните социалистически ценности” и да разпространяват идеите, морала и знанията, които подобряват качеството на нацията и насърчават икономическото развитие.

Чуждестранните компании в Китай, особено медиите, се сблъскват с политически натиск от страна на редица нормативни актове. Вестникът на военните в страната писа, че интернет е най-важният фронт в идеологическата битка срещу “западните антикитайски сили”. 

Повече технологични новини можете да откриете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Sub

преди 8 години

А тука селяните си играят на женски никове поредния излових тази сутрин семержиев по този начин ми се доказа колко си ***

15

42

преди 8 години

Елате после ми кажете че капитализъм и демокрация не са противоположни понятия.

14

dirty rich

преди 8 години

Поредната шуробаджанащина брак по сметка ама ако китайката направи номера на американо китайката и се разведе му вземе половината виртуално царство , поне да го научи да готви китайско манджорно ,колко мръсни пари се въртят в далечна азия ...............

fallback