снимка: Ройтерс
fallback

През миналия уикенд високопоставени мениджъри и влиятелни личности се събират на годишния World Forum на American Enterprise Institute. Сред тях има и редица главни изпълнителни директори от технологичния бранш.

Според Huffington Post най-важната тема на срещата е била... Доналд Тръмп. Според медията в събитието са участвали  и главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, съоснователят на Google Лари Пейдж, основателят на Napster и инвеститор във Facebook Шон Паркър и изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск. Те са изказали опасенията си, че Доналд Тръмп може да стане евентуално президент на страната. И редица членове на републиканската партия са признали, че не подкрепят милиардера.

Тайното събитие, което се провежда на Сий Айлънд, щата Джорджия, традиционно е при закрити врата за медиите. Политическият коментатор Бил Кристъл обаче е изпратил имейл във връзка с тазгодишното заседание, описвайки Доналд Тръмп като „призрак”, преследващ Световния форум.

Според вътрешна информация е било дискутирано как Тръмп да бъде „пас" и как да се предотврати възможността той да стане официален кандидат за президент на републиканците. Какво решение е било взето също не става ясно.

Милиардерът вече се обяви срещу Apple, като призова за бойкот на производителя заради спора, който той води в момента с ФБР. Освен това Тръмп обяви, че ще накара калифорнийската компания да произвежда апаратите си само в САЩ, ако спечели изборите.  

Но и това не е всичко. През миналата година Доналд Тръмп заяви, че САЩ трябва да обмислят спирането на интернет, за да се обуздае радикалния екстремизъм. Милиардерът, който често твърди, че всички в администрацията са глупави, вярва, че като президент ще може да звънне на Бил Гейтс, за да спре интернет. Изказването беше направено по време на реч в Южна Каролина. Той успя да нападне в Twitter и Джеф Безос, основателят на Amazon. Тръмп нарече Amazon „компания без печалба” и обвини Безос, че е купил част от Washington Post, за да си намали данъците. Безос, който има акаунт в Twitter от 2008 г., но до този момент бе писал там само три пъти, му отговори така: "На Доналд Тръмп сме му запазили място в ракетата Blue Origin”.

Но дори самото присъствие на участниците в срещата в Сий Айлънд не се свързва директно с техните политически предпочитания. По време на World Forum ежегодно се обсъждат различни теми и се обменят идеи.

Така например е дискутирано и искането на ФБР за предоставяне на данни от Apple. Тим Кук е водил ожесточен спор с Том Котън, сенатор от Арканзас, който е стигнал толкова далеч, че агресивният тон на Котън срещу Кук е „смутил“ присъстващите. Според информацията сенаторът е на мнение, че Apple трябва да даде достъп на ФБР до заключения iPhone на убиеца, докато калифорнийската компания се съпротивлява на това и на възможността за създаване на „задна вратичка“.

Тръмп, който си осигури около една трета от нужните му за номинацията гласове, ще се срещне вероятно с трудности при изборите във Флорида и Охайо следващата седмица. Ако обаче успее да спечели там, ще трябва да си осигури само още половината от оставащите делегати, за да получи номинацията. 

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

gost

преди 8 години

тои маие като ония тримцата дето им правех услуга в една свера и сега от благодарност двам здрасти казват яко съм срамен де съм се занимавал с тях поздрави дано сте упелида станете това което исках аз да стана и дано да признаете обикновенния човек а не сметкажиите има време изпращам ви специални поздрави

10

Анонимен

преди 8 години

Издигнаха Тръмп, че американците да гласуват за Хилари. Нищо друго. И при нас изкараха Волен и Михов, че да гласуваме за Бойко. Алтернатива да има де!

9

кокоspa

преди 8 години

Тръмп е един най-обикновен панаирджииски клоун!!Докарал до фалит 3 от 5те си компании!!Никой не би избрал човек който би поставил американската икономика в изолация.Запомнете!

fallback