Кадър: YouTube
fallback

Битката в интернет пространството на фона на последните събития, свързани със съдебното дело на Apple с ФБР, както и задържането на вицепрезидента на Facebook за Южна Америка, не е от вчера.

Тя изглежда по различен начин на различните континенти. В Европа везната между сигурност и свобода натежава в полза на личните данни. В Северна Америка е в посока на сигурността. Това заяви Димитър Ганчев от Българското Интернет Oбщество в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата

Apple се притеснява, че, ако правителството получи достъп до лични данни чрез мобилните устройства, ще се създаде прецедент и то не само в САЩ. Това ще доведе до поредица от такива искания от останалите правителства в целия свят.

"Ако всяко правителството може да декодира телефоните, потребителите ще спрат да ги купуват или могат да се насочат към други мобилни устройства, които не са произведени от американски компании. Аpple ще има затруднения в продажбите извън САЩ, ако позволи на правителството да отключва телефоните", посочи още Ганчев.

По думите му основното притеснение е, че ще се създаде прецедент, в който ФБР ще може да иска от частна компания да участва в разследване или да създава инструменти за разследване. Apple всъщност на това се противопоставя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

dob

преди 8 години

като ония патки де си мислили че некои работи едидеси *** се пита в задачата тои знае ли или той да погне кзп да земе да идат да ги попитат тоя нее ле оронване на презтиж дефакто де лие изплакал пък и след като знае чее само служител на друга фирма тя ква е ничия апм поздрави

9

fost bro

преди 8 години

бро явно прокопсията е да си мисли някои които познава другия и да злобеи щото милия е връзкар докога питам в малките градове това ще продължава щото честните плащат честно независимо къде а зарад такива *** *** трябва ние да страдаме докога питам аз и да се местим като цветарки зарад такива на ракията това е навсякъде и до като е така котрла е 0

8

don

преди 8 години

като кабелрките и булстком аз съм се изумил тази вечер пускам кабелна така но какво ме учуди кабелната мила и булсатком тука маи си играят далавери да почна дасе смущава та питам милите опти спринт кое е интересното в случая а нека да позная приятели

fallback