Какво ще кажете за възможността да рисувате с какъвто и да е цвят от обграждащата ви среда, а не само цвета на мастилото на моливите, писалки и флумастерите, които се продават? Умната писалка Scribble Pen прави точно това - може да възпроизведе абсолютно всеки цвят.

Промотирана като "последната писалка, която някога ще си купите", Scribble Pen има специално мастило, което копира цвета, след сканирането му със сензор на върха на писалката.

Интелигентна микро помпичка пресъздава цвета, който сме сканирали. Мастилото пък е водоустойчиво и никога няма да изчезне. Не се дава информация колко точно издържа, но със сигурност се предвижда презареждането му в даден момент. Батерията на писалката издържа до 7 часа, а след това се зарежда със стандартен Micro USB кабел. Освен на хартия, писалката работи и на тъч устройства. Потребителите могат да запазват сканираните цветове на iOS и Android смартфони и таблети.

Scribble Pen вече е достъпна за предварителна поръчка за скромните 249 долара. Има и по-евтина версия за 119 долара, но тя работи само на таблети. Най-скъпата версия работи и на мобилни устройства, и на хартия - 300 долара парчето.

Scribble Pen стартира като проект за набиране на средства чрез платформата Kickstarter още през 2014 г. и вместо исканите 100 долара, събра почти 370,000 долара. Компанията така и не получи тези средства, тъй като проектът бе спрян от Kickstarter. Причината? Никакво обяснение как точно работи писалката и липса на работещ прототип. Инвеститорите така и не са си получили парите обратно.

По-късно същата година пак стартира такъв проект в друга платформа - Tilt. Там получи около 230,000 долара и пак се оказа със спрян проект заради същите причини. Тогава обаче успя да върне парите на подкрепилите я инвеститори.

След всичко това Scribble Pen сега се продава директно на техния сайт, което хвърля доза скептицизъм до колко продуктът ще е успешен, след като над половин милион долара не са им стигнали да покажат как точно работи. Явно трябва да се купи, за да се разбере. Във видеото може да видите демонстрация как точно работи джаджата:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase