Снимка: Microsoft

Ако сте собственик на малък и среден бизнес и търсите технологично решение, което да ви даде възможни за развитие на бизнеса, то Майкрософт България и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМС) имат интересно предложение - програма "Модерният бизнес".

В рамките на програмата малките и средни предприятия (МСП) могат да се възползват от безплатно внедряване на Office 365. За пакета облачни услуги се дължи такса според избрания план, като условията на абонамента са изцяло съобразени с нуждите на динамично развиващи се или стартиращи бизнеси.

Office 365  позволява на МСП да бъдат едновременно мобилни и сигурни с бърз и лесен достъп до познатите Word, Excel, PowerPoint, Outlook, както и до ИТ решения като имейл сървър, достатъчно място за съхранение на информация и други. Всяко едно малко и средно предприятие с до 250 служители, което до момента не е използвало Office 365, може да се регистрира на създадения сайт за целта сайт - http://moderenbiznes.bg/, като срокът за това е до 30-ти юни тази година. След това фирмата ще получи предложение, което е адаптирано спрямо спецификата на индустрията, в която работи.

В рамките на програма "Модерният бизнес" МСП могат да се възползват и от безплатно обучение за служителите и консултации за ИТ екипите за използване на максималните функционалности на пакета. Като част от програмата са включени и специализирани обучения и лекции, фокусирани върху управленските умения, стратегии за разширяване на бизнеса и достигане до повече клиенти чрез прилагане на едни от най-новите подходи за дигитален маркетинг.

Това позволява на бизнеса да оптимизира управленските процеси, да повиши продуктивността си и да гарантира сигурност на информацията. ИАНМСП, съвместно с Майкрософт България, провежда и серия срещи с представители на МСП в няколко града, за да ги запознае с предимствата на програма "Модерният бизнес".Такива срещи са предвидени и вече се реализират в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе.

Основната цел пред програмата "Модерният бизнес" е увеличаване на конкурентоспособността на предприятията – водещ приоритет, залегнал в Националната стратегия за насърчаване на МСП в България. В страната има повече от 220 000 МСП, които осигуряват голяма част от работните места. Внедряването и използването на съвременни ИТ решения помагат за чувствителното повишаване не само на ефективността на тези фирми, но и дават възможности за подобряване на предлаганите стоки и услуги и развитие на бизнеса на нови пазари.