Снимка: Reuters, архив
fallback

Дните на обикновената телевизия вече са преброени. Това прогнозира шефът на бизнес операциите във видео гиганта YouTube Робърт Кинкъл. Той допълни, че не след дълго по-голямата част от видео съдържанието ще бъде консумирана по друг начин.

В изказването си по време на CES 2016 Кинкъл коментира бъдещето на дигиталното видео и това как то все повече влияе на начина, по който хората общуват с медиите.

"Дигиталното видео ще изпревари телевизията и ще се превърне в най-разпространения начин, по който хората прекарват свободното си време преди края на това десетилетие", казва той.

В речта си Кинкъл, който преди това е работил за Netflix, припомня собствената си прогноза от преди четири години, според която до 2020 г. цели 90% от уеб трафика ще бъде видео трафик. Сега той коригира предвиждането си и счита, че това ще стане година по-рано - към 2019 г.

"Категорично поддържам прогнозата си. Дигиталното видео ще расте не просто постепенно, а мащабно. Дори и сега младото поколение вече гледа повече стрийминг видео, отколкото нормална телевизия", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Gost

преди 8 години

То маи нет тв онлине е по добра от гледна точка че тв са се икономисали искам да попитам купа на италия дее тази седмица ами нема я що щото да се гледа и по нета интересно ми е тогава що плащаме два пъти веднъж услугата нет и веднъж тв и тия тв независимо кои оператор са стават смешни

19

Анонимен

преди 8 години

Телевизор имам, нямам онлайн видео с просташки клипчета и реклама.

18

Анонимен

преди 8 години

Изключил съм видеото по подразбиране.

fallback