Снимка: Reuters, архив
fallback

Рекламата ни залива отвсякъде, така че не е трудно да се открие какво ново предлага Windows 10. Това, което може да бъде по-интересно обаче е какво изчезва с пускането на новата операционна система на "Майкрософт" и как можем да възстановим функции, които ни липсват, пише ДПА.

Ясно е, че Windows 10 не оправдава напълно рекламата, че може да прави всичко, което предшествениците му правеха, отбелязва германското компютърно издание Чип.

На някои хора вече може да им липсва Windows Media Center, който вървеше със седмицата и осмицата за възпроизвеждане и стрийминг на филми, снимки и музика. На тези, които им липсва, има безплатен софтуер - Plex.

С Windows 10 не могат да се пускат дискове Blu-ray и DVD. Всеки, който се опита да гледа диск ще бъде помолен да си купи специално приложение за това от Windows Store.

Има обаче безплатни алтернативи като VLC Media Player. Съществуват и някои по-неизвестни. Когато се използва един път, програмата може да бъде заложена за използване по подразбиране.

Малките приложения, на които се радваха феновете на Windows 7, от часовника до календара и информацията за времето - вече ги няма. За тези, на които им липсва, има безплатна програма 8GadgetPack, която ги връща.

Функцията за обновяване също е променена. Докато потребителите преди можеха да избират между задължително и незадължително обновяване, сега има само задължителни обновявания. Трябва да се отбележи също така, че с пускането на Windows 10 ще бъдат деактивирани всички антивирусни програми с изтекъл лиценз и ще бъдат заменени от уиндоуската програма Defender.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

gost

преди 8 години

каквото дарво е и виндвос 7 по яко от виндовс хп 10 години само сажалявам за какво го преинсталирах с тоя *** *** не се знае може да размисля скоро време

96

ASD

преди 8 години

NISHTO NE SME ZAGUBILI

95

Старият прозорец

преди 8 години

Аре, ве, (к)убунтовци, вашата ОС става само за интернет. Опитайте да направите някаква настройка или да подкарате някой драйвер и ще ви гледам сеира. Разликите в различните версии на Убунту примерно е огромна. Всеки, решил, че е програмист пише и маже и прави някакви библиотеки и после става манджа с грозде. Няма никакъв мениджмънт. Линуксът отдавна е изтърван и твърде много хора го човъркат, вече няма и ясна визия.Дибало вървяло под линукс, а другите 1000 игри ?

fallback