Снимка: архив Ройтерс

Напълно нови технологии ще бъдат представени тази година на International Consumer Electronic Show (CES) в Лас Вегас, на което ще присъстват 3500 производители от цял свят. Самото събитие вече предизвиква голямо вълнение на пазара, пише CNBC.

Очаква се на него да бъдат показани нови преносими устройства, по-потребителски насочени 3D принтери, дрони и слушалки за виртуална реалност.

Една от категориите, които ще привлекат най-голямо внимание, е "Интернет на нещата" – тенденцията за произвеждането на продукти, свързани с интернет.

Очаква се световният пазар на "Интернет на нещата" да достигне 7 трлн. долара до 2020 г. За сравнение - според IDC през 2013 г. той е възлизал на 1,9 трлн. долара.

От битова техника и автомобили до Bluetooth биберон – едно е сигурно, събитието ще се фокусира върху свързаните устройства. Въпреки че свързаните продукти за дома не са нещо ново, компаниите се стремят да покажат как те могат да работят заедно по един безпроблемен начин.

Редица производители, включително Honeywell, ADT и Samsung, ще покажат нови продукти в този сегмент.

Очаква се главният изпълнителен директор на Samsung Electronics Бу-Кюн Юн да разкрие плановете на компанията за свързаните устройства и за умните продукти за дома.

От своя страна Apple също работи в посока интегриране на подобни решения.

Също и редица компании, които традиционно не присъстват в технологичния свят, ще направят своето първо участие в CES.

Тъй като преносимите устройства стават все по-модерни, се появяват редица нови марки, които са готови да обявят, че влизат в тази сфера със свои продукти или партньорства.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase