Снимка: bgonair.bg

Съоснователят на Apple Стив Возняк смята, че Тим Кук и неговият екип е трябвало да направят iPhone с по-големи размери много по-рано. Делът на Samsung на пазара на смартфони през третото тримесечие е 24% и е два пъти по-голям от този на Apple.

Преди по-големият iPhone 6 да започне да се предлага в магазините през септември, Apple предлагаше смартфони със значително по-малки екрани и пропусна да забележи популярността на големите устройства с Android.

Возняк, който напусна Apple през 1987 г., остава фен на компанията, която създаде заедно със Стив Джобс. Но това не означава, че той купува само и единствено продукти на Apple. Возняк твърди, че обича да тества и експериментира с устройствата, преди да се ангажира наистина с тях.

Едно от устройствата, за които Возняк не се вълнува особено, е Apple Watch - умният часовник, който се очаква да излезе на пазара в началото на следващата година. По думите му той се е насочил обратно към телефона си, защото се нуждаел именно от по-голям дисплей. Според Возняк Apple Watch е само “луксозна фитнес гривна”, но все пак е готов да я пробва.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Технологии" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase