Снимка: Reuters

Производството на по-малкия таблет на Apple, за който отдавна се носят слухове, вече е започнало. Това поне твърдят анализаторите от Jeffries, които имат информация от проверки в поддоставчика Foxconn, пише AppleInsider.

Според спекулациите на 12-и септември американският концерн ще представи не само новия iPhone, но и умалена и по-евтина версия на таблета си iPad.

Информатори на DigiTimes съобщават, че доставките му ще достигнат 4 млн. месечно още през септември в очакване на високия интерес около празниците. Очаква се да бъдат произведени 25 милиона таблета през третото тримесечие на годината и още 30 милиона през последните три месеца на 2012 г.

Очаква се iPad mini да разполага със 7,85-инчов дисплей, който няма да разполага с Retina дисплей, както при последния таблет, а ще има сходна с тази на iPad 2 резолюция - вероятно 768х1024 пиксела. Устройството ще има и по-тънка рамка, така че дисплеят да заема по-голяма площ от лицевата част. Hidden Field

Според източниците на DigiTimes доставките на iPad mini са започнали още през юни, но в момента вървят с доста по-скромно темпо от по няколкостотин хиляди бройки месечно. Стартът на продажбите може би ще бъде през октомври, а цената вероятно ще падне под 300 долара (за Европа - 300 евро).

Анализаторите от Jeffries твърдят, че е стартирало и производството на телевизор с марката Apple. Информацията за телевизорите идва от източници в Sharp, Hon Hai/Foxconn и други доставчици на компоненти.

Wall Street Journal обаче пише, че вместо по свой телевизор Apple работи по т. нар. сет топ устройство. Досега от Apple не са успели да постигнат никакви лицензионни споразумения с кабелни оператори, които са от съществено значение за подобно устройство или за телевизор с марката на американците, пише още WSJ.

Още технологични новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase