Снимка: Reuters
fallback

Най-голямата социална мрежа Facebook работи по създаването на първия си мобилен телефон – Facebook phone. Компанията е наела повече от половината бивши хардуерни и софтуерни инженери на технологичния бранд Apple, които са работили по реализирането на iPhone и iPad, информира New York Times.

През пследните седмици слуховете за Facebook phone търпят постоянни промени. Предполагаше се, че от компанията ще си партнират с HTC за създаването на първия си смартофон. Други спекулации твърдяха, че операционната система на новото устройство ще е дело на технологичната компания Microsoft.

Изпълнителният директор и основател на най-голямата социална мрежа Марк Зукърбър лично отговаря за подбора на специалистите, които ще работят по Facebook phone. Според него ролята на социалните мрежи е възможно да намалее в бъдеще, а мобилните устройства да станат много по-важни. "Facebook не трябва да остава просто приложение, което да присъства във всеки телефон", коментира той.

Още подобни новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

мммм

преди 11 години

Хайде малко се спрете с тоя фейсбук - толкова ли ви е скучен живота, че и "файсбуктелефон" да си вземете - то нали си има вифи, уапче и т.н. Изключително *** идея (според мен), а и ми е притрябвало да гледам на Иван, Драган и Петкан скапаните снимки от село като копат ....

12

Wazzup

преди 11 години

Освен че е No. 1 е и най-добрия телефон, който съм ползвал. Малко трудно точно Андроидите ще го изместят, няма как копието да бие първообраза си, особено, когато е толкова дървено. iPhone може да бъде гътнат единствено от някой, който въведе нещо коренно различно като концепция.

11

Анонимен

преди 11 години

Да ви го нафейсбуча на всичките

fallback