Стивън Елоп призна, че категорията "таблети" е интересна за финландската компания. Снимка: Reuters

Директорът по дизайн във финландския телекомуникационен концерн Nokia Марко Атисари прекарва една трета от времето си в работа върху визията на първия таблет на компанията, който трябва да се открои сред стотици конкурентни на iPad. Самият Атисари заявява това в интервю пред изданието Kauppalehti Optio, цитирано от Ройтерс.

„Работим по него“ са били думите на мениджъра, което донякъде можем да приемем като потвърждение на слуховете от началото на седмицата, че Nokia подготвя 10-инчов таблет с Windows 8 и двуядрен процесор Qualcomm.

„Очаква се Nokia да аутсорсва производството на 10-инчов таблет на поддоставчика Compal Electronics, а първата партида ще бъде 200 000 единици," съобщава DigiTimes.

Сайтът пише още, че устройството трябва да се появи на пазара най-рано в края на годината и може да бъде представено на конференцията Nokia World в края на септември.

По-рано и главният изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп заяви, че категорията е интересна за финландската компания, но подчерта необходимостта от различен подход към многобройните конкуренти, които се опитват да се бият срещу доминацията на iPad.

„Продължаваме да следим с интерес пазара на таблетите, но не сме направили никакви конкретни анонси“, заяви пред Ройтерс говорител на финландската компания.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase