Противници на законопроектите на протест в Сан Франциско. Снимка: Reuters
fallback

Сенаторите в САЩ се отказаха да гласуват спорните антипиратски проектозакони Protect IP Act (PIPA) и Stop Online Piracy Act (SOPA) под натиска на протестиращи в САЩ и Европа опоненти на законите, съобщи CBS.

Лидерът на демократичното мнозинство в Сената Хари Рийд обяви днес, че отлага процедурния вот на PIPA, който трябваше да се състои във вторник. Малко след това от съдебната комисия в Сената съобщиха, че няма да гласуват SOPA.

Големи сайтове като Wikipedia и Reddit проведоха 24-часов протест в сряда срещу антипиратските проектозакони. Хиляди американци пък атакуваха избраните от тях сенатори с телефонни обаждания и електронни писма с настоявания законопроектите да бъдат преразгледани.

Хари Рийд насърчи създателя на PIPA Патрик Лийхи да продължи да усъвършенства текстовете на закона, така че да намери баланса между защитата на интелектуалната собственост на американците и отвореността на интернет.

Лийхи обаче нападна сенаторите, които оттеглиха подкрепата си за законопроектите и ги обвини, че нехаят за ограбването на американска интелектуална собственост.

Още новини за интернет и технологии четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Сашо

преди 12 години

Да ама тая музика е за твоето поколение , не за мене, така че кво да му е кофти на човека.....Вие като сте раснали навремето в соца си е ваш проблем,времената вече са други.

36

Анонимен

преди 12 години

проблемът изобщо не е в авторските права.под предтекст защита на американската интелектуална собственост искат да наложат тотален контрол,но мисля,че това вече е невъзможно

35

AcOrP

преди 12 години

34 Каква работещта правна система имат американците ? Я се запознай малко.... В САЩ 1% от населението са затворници... В САЩ има частни затвори. Затворниците в САЩ биват експлоатирани и търгувани като роби между частните затвори... заплаща им се нещо от сорта на 1$ на час което по евтино от заплащането в Южна Америка...Американските затворници произвеждат над 90% от мебелите, както и почти всички дрехи и други неща за нуждите на американската армия. доживотна за 3 дребни кражби.

fallback